Cykling

Her er det stærke danske U23-hold, der skal til VM

Den forsvarende U23-verdensmester i enkeltstart er udtaget til titelforsvar.

Om en lille uge begynder cykel-VM i den engelske region Yorkshire. Nu har landstræner Anders Lund udtaget et stærkt hold, der skal repræsentere Danmark i U23-klassen i enkeltstart og linjeløbet.

Enkeltstart

  • Mikkel Bjerg - Hagens Bergman Axeon
  • Johan Price-Pejtersen – coloQuick Cycling
  • Mathias Norsgaard Jørgensen – Riwal Readynez Cycling Team
  • Morten Hulgaard – coloQuick Cycling

Linjeløb

  • Andreas Stokbro Nielsen - Riwal Readynez Cycling Team
  • Andreas Lorentz Kron - Riwal Readynez Cycling Team
  • Mathias Norsgaard Jørgensen - Riwal Readynez Cycling Team
  • Mikkel Bjerg - Hagens Bergman Axeon
  • Niklas Larsen - coloQuick Cycling
  • Morten Hulgaard - coloQuick Cycling

Stærke resultater i enkeltstart det seneste års tid har medført, at Danmark har fået to ekstra pladser i disciplinen. Mikkel Bjerg er forsvarende verdensmester, mens Johan Price-Pejtersen vandt EM i starten af august foran netop Mikkel Bjerg.

- Vi har utroligt store forventninger til enkeltstarten - selvfølgelig på baggrund af, at vi stiller op med den forsvarende verdensmester, Mikkel Bjerg, som virkelig har fundet formen her den seneste måneds tid, og så europamester Johan Price-Pejtersen og medaljetager fra sidste år Mathias Norsgaard Jørgensen, siger landstræner Anders Lund til TV 2 SPORT.

- Så det er et forrygende stærkt hold, og der er målet at genvinde verdensmesterskabet. I linjeløbet håber vi også på en medalje, og det, synes jeg, vi har holdet til. Og så igen med det forbehold, at der kan ske meget i sådan et løb, og U23-cykelløb er generelt sværere at kontrollere og sværere at forudse.

I linjeløbet fik Danmark ingen medaljer i 2018. Til gengæld vandt Niklas Larsen sølv ved EM.

- Vi har to stærke afsluttere i Andreas Stokbro Nielsen og Niklas Larsen. Det handler om at bringe dem i spil langt inde i finalen. Niklas Larsen har haft en forrygende anden halvdel af sæsonen, hvor han vandt Danmark Rundt og senest i et UCI-løb i Norge har vist, at formen er intakt. Det er et godt terræn og en god rute for de danske ryttere. Derfor har jeg forhåbninger om, at vi kommer til at være en vigtig faktor i løbet, og også at vi kan køre med om medaljerne, siger Lund.

VM køres fra den 22. til 29. september og kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.