- Jeg kan ikke forstå det, siger lykkelig Pogacar

Tadej Pogacar havde det mentalt svært på etapen, men endte til sidst med at tage både etapesejr og podieplads.

Selvom det er Tadej Pogacars første tre uger lange etapeløb, var han med afstand den stærkeste rytter på Vueltaens næstsidste etape.

På 20. etape angreb han alene 38 kilometer udefra, vandt etapen og kørte sig op på podiet. En perfekt dag for den 20-årige slovener, som var lykkelig, da han kørte over målstregen et minut og 32 sekunder foran konkurrenterne.

- Jeg kan endnu ikke tro og forstå, hvad der er sket. Det er virkelig fantastisk. Utroligt. Jeg har brug for et par dage til at forstå, hvad jeg har opnået, siger Tadej Pogacar.

Det, han har opnået i denne Vuelta, er tre etapesejre og en samlet tredjeplads, såfremt han kommer smertefrit i mål i Madrid.

Kæmpede med det mentale

Takket være en god fornemmelse i kroppen på løbets sidste bjergetape hoppede han forbi både Miguel Angel Lopez og Nairo Quintana og op på det eftertragtede podie.

- Jeg havde det virkelig godt på stigningen. Miguel Angel Lopez forsøgte flere gange, men kom ikke væk. Jeg valgte det rette moment og kørte 100 procent til målstregen, og jeg formåede at gøre det færdigt.

20-årige Pogacar angriber væk fra de øvrige konkurrenter. Video: TV 2 Sport

På store dele af etapen blev de trætte ryttere udsat for regn, blæst og kulde, og det var tæt på at sætte en stopper for slovenerens store dag.

- Jeg havde gode ben, men mentalt havde jeg det svært på begyndelsen af etapen. Men så så jeg, at ingen havde det let i kulden og regnen.

Søndag slutter Vueltaen med 106,6 kilometers paradekørsel til Madrid.