Valverde fik ingen tider - spurgte publikum og konkurrent om hjælp

Alejandro Valverde havde ingen ide om, at hans andenplads var truet, indtil kort før målstregen på 20. etape af Vueltaen.

Vuelta a Españas sidste bjergetape endte med at blive særdeles nervepirrende for løbets andenplads, Alejandro Valverde.

Mangel på information og en angrebsivrig ung slovener var nemlig tæt på at sende ham væk fra podiets næstøverste trin.

Hen mod afslutningen sejlede Tadej Pogacar længere og længere væk fra Valverde, der sad i favoritgruppen uden at vide, at tidsforskellen mellem ham og Pogacar begyndte at blive kritisk. Radiokommunikation med hans Movistar-mandskab virkede nemlig ikke.

- Jeg havde ingen referencer, jeg hørte ingenting, og jeg vidste ingenting, siger Valverde ifølge AS.

Inden etapen havde den 39-årige veteran ellers et forspring på et minut og 59 sekunder ned til Pogacar. Den 20-årige slovener var dog fantastisk kørende, og på et tidspunkt var det kun sekunder, der adskilte ham og Valverdes andenplads.

Det blev den spanske verdensmester klar over via omveje.

- Jeg prøvede at skifte kanal i teamradioen, og jeg spurgte Ion Izagirre (Astana-rytter, red.). Det var tilskuerne, der fortalte mig, at jeg var to minutter efter, og at jeg var nødt til at køre fuldt ud mod toppen.

Glad for andenpladsen

Det gjorde han så. På de afsluttende kilometer førte verdensmesteren firemandsgruppen med Primoz Roglic, Rafal Majka og Hermann Pernsteiner. Takket være det hårde arbejde kom Valverde i mål lige over halvandet minut efter Pogacar.

Inden 21. etapes paradekørsel mod Madrid ligger Valverde på andenpladsen 22 sekunder foran Tadej Pogacar, og det er han meget tilfreds med.

- Jeg havde ikke drømt om en andenplads, siger han og tilføjer:

- Det er fænomenalt. Jeg er glad for pladsen på podiet, fordi jeg forventede det ikke.

Alejandro Valverde vandt Vuelta a España tilbage i 2009 og har vundet 13 etaper i løbet.