Vuelta a España

21. etape - Fuenlabrada > Madrid | Vuelta a España 2019

21. etape af Vuelta a España er flad og 106,6 kilometer lang. Der er start i Fuenlabrada og mål i Madrid.

Se Vuelta a España på TV 2 PLAY.

  • Etapetype: Flad
  • Længde: 106,6 km
  • Etapen køres søndag 15. september

Tidsplan

  • Reel start kl. 17.10
  • Forventes i mål kl. 19.58

Afslutningen

Favoritter: Sam Bennet og Fernando Gaviria.

Lige som Tour de France har sin faste afslutning i Paris med omgange inde på Champs Élysées, har Vueltaen også som oftest sluttet med denne omgang inde i Madrid, hvor man kører rundt som et liggende T, med tre U-sving. Inden man rammer omgangen, er det paradekørsel ligesom sidste etape til Paris.

Denne etape bliver, ligesom det er tilfældet i Paris, med overhængende sandsynlighed afgjort i en massespurt. De sprintere, der har kæmpet sig gennem bjergene, som de bestemt ikke elsker, kan nu høste succes. Nogle af dem er selvfølgelig mere mærket end andre, og derfor kan det godt være en mere sej sprinter, der løber af med sejren. Det så vi jo sidste år på Champs Élysées, hvor Alexander Kristoff fik en sejr på falderebet.

Vi har også gode danske minder fra Madrid, hvor både Matti Breschel og Magnus Cort har vundet. Spurten er også anderledes end mange andre på grund af U-svinget kort før mål. Dermed skal der accelereres op i fart for så kort tid bagefter at lancere spurten. Det til trods vil jeg dog til hver en tid sætte mine penge på en rendyrket sprinter på denne etape.