Trofast Cavendish-hjælper græd under sidste løb

En tydelig rørt Mark Renshaw kørte i weekenden sit sidste løb som professionel cykelrytter.

Australieren Mark Renshaw har i en årrække været kendt som en som en af verdens bedste leadout-mænd, når han gang på gang trofast har leveret sin kaptajn Mark Cavendish i massespurterne.

En 16 år lang karriere som professionel sluttede, da han lørdag krydsede målstregen på 8. og sidste etape af Tour of Britain flankeret af netop Mark Cavendish samt Bernhard Eisel.

De tre var en del af den store succes på Team HTC - Columbia og blev senere genforenet på Team Dimension Data.

- De er de bedste holdkammerater, jeg nogensinde har haft, så jeg er virkelig lykkelig for at slutte af sammen med dem, siger Mark Renshaw på holdets Twitter-profil.

Allerede under løbet begyndte tårerne at trænge sig på hos den 36-årige leadout-rytter.

I forplejningszonen stoppede Renshaw op for at modtage en drikkedunk fra sin søn.

Australieren gav sønnike et kram, fik hilst på resten af familien, inden han måtte i gang med at jagte feltet igen.

- Jeg vil ikke lyve, jeg græd allerede under løbet. Det var et følelsesladet moment, og jeg tror, det vil blive endnu mere følelsesladet i de næste 24 timer, sagde han efter løbet.

Hyldes af Cavendish

Det er især Mark Cavendish, der har nydt godt af Mark Renshaws eminente leadout-evner.

Den britiske sprinter sender også en stor tak til Renshaw, der har spillet en nøglerolle for, at Cavendish er nået op på 30 etapesejre i Tour de France.

- Nåh ven, det er sidste gang, vi nogensinde krydsede en professionel målstreg sammen. Hvilket følelsesladet øjeblik. Jeg vil ikke lyve, jeg vil savne dig. Tak for de sidste 10 år. Nyd din pension, skriver Mark Cavendish i et opslag på Instagram.

Rette tidspunkt at stoppe

Mark Renshaw annoncerede i juli, at han var i gang med sin sidste sæson som professionel. Selvom det sjældent har været ham selv, der har stået øverst på podiet, så er han stolt over sin karriere som dedikeret hjælperytter.

- Når jeg ser tilbage på min karriere, kan jeg med stolthed notere individuel succes, og at jeg også har spillet en stor rolle i sejre til mine holdkammerater.

- Jeg ved, det er det rette tidspunkt at stoppe med at køre. Min krop og mit hoved tillader mig ikke at yde og konkurrere på det fornødne niveau, skrev Mark Renshaw tilbage i juli.

Mark Renshaw startede sin professionelle karriere i 2004 hos franske Française des Jeux. Herefter repræsenterede han Crédit Agricole, Team HTC – Columbia, Rabobank og Quick-Step, inden han i 2016 skiftede til Dimension Data, hvor han også sluttede sin karriere.