Cykling

Sunweb-dansker stolt over VM-udtagelse: - Jeg har kørt godt

Casper Pedersen er den eneste debutant i den ottemandstrup, som landstræner Anders Lund har udtaget til VM i linjeløb i slutningen af september.

Hans smil er lige så bredt som Sunweb-logoet på kasketskyggen.

23-årige Casper Pedersen glæder sig til at vise de danske farver frem i eliteherrernes linjeløb ved VM i britiske Yorkshire om knap to uger, 29. september.

- Jeg kan huske, hvor glad jeg var for at komme med til junior-VM og være en del af den danske VM-trup. Så at komme med på eliteholdet er kæmpe stort for mig, siger han til TV 2 SPORT.

Pedersen var en del af Team Sunwebs hold i det netop overståede Vuelta a España, og han har en formodning om, at hans indsats i Grand Tour-debuten sikrede ham sin første udtagelse til elitetruppen.

- Jeg tror, det er, fordi jeg har kørt godt, og jeg er faktisk rigtig stolt af mine præstationer i Vuelta a España. Jeg har haft en rolle i Vueltaen, som jeg også kommer til at have til VM. Formen er god, og det har jeg også formået at vise.

Skal beskytte de danske kaptajner

Hvad skal du hjælpe til med på de 285 kilometer i Yorkshire?

- I begyndelsen af et så langt løb skal jeg beskytte vores kaptajner. Vi har sikkert et par stykker, vi kommer til at satse på, og så skal jeg hjælpe med at hente vand og forplejning.

- Mod afslutningen skal jeg sørge for, at vores kaptajner bruger så få kræfter som muligt, inden de skal gå ind i finalen, siger Casper Pedersen.

Danmark stiller med et fuldt elitehold, hvilket vil sige otte ryttere. Pedersen håber, at danskerne kan køre med om podiepladserne.

- Der er rigtig mange gode vinderbud fra andre nationer, blandt andre hollandske Mathieu van der Poel. Men vi har en stærk trup, og jeg håber, at vi kan være med i kampen om medaljerne. Det skal vi have ambitioner om.

De øvrige syv ryttere, der alle tidligere har kørt eliteherrernes linjeløb ved VM, er Jakob Fuglsang, Magnus Cort, Michael Valgren, Michael Mørkøv, Kasper Asgreen, Christopher Juul Jensen og Mads Pedersen.

Følg VM i landevejscykling på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.