Cykling

Tour-profil stærkt utilfreds med VM-fravalg

Den stærke belgier er blevet udeladt af landsholdstruppen til VM, og det er han dybt skuffet over.

Med armene hævet over hovedet kunne 27-årige Jasper Stuyven lade sig hylde som vinder af Tyskland Rundt, der blev afsluttet 1. september.

Men selvom belgieren har vist storform igennem sommeren og nu også i efteråret, har det ikke sikret ham en plads på det belgiske hold til VM, der bliver kørt 29. september i Yorkshire.

Det er åbenbart ikke nok at vinde Tyskland Rundt

Jasper Stuyven

Og det er Trek-Segafredo-rytteren ikke tilfreds med.

- Jeg forstår ikke helt, hvor jeg ikke er blevet udtaget. Hvilke ryttere udover Greg van Avermaet og Philippe Gilbert kan vise bedre resultater end mig?

- Jeg tror helt sikkert, at mit forår spiller en stor rolle i trænernes beslutning, og det er en skam, da jeg er kommet stærkt tilbage efter den periode, siger Stuyven til belgiske Sporza.

Skal bruge noget tid på at bearbejde det

Den hurtige belgier Jasper Stuyven havde langt fra et succesfuldt forår. Han præsterede ikke i de store klassiskere, hvor hans bedste resultat bare blev en 14.-plads i Dwars door Vlaanderen.

Han kom dog igen i Tour de France i juli, hvor han kom i top ti på ni forskellige etaper. I slutningen af august viste han så igen stor klasse, da han vandt Tyskland Rundt og var i top fem på alle etaper.

Det belgiske landshold ved VM

  • Greg Van Avermaet
  • Philippe Gilbert
  • Remco Evenepoel
  • Oliver Naesen
  • Dylan Teuns
  • Tim Declercq
  • Yves Lampaert
  • Tim Wellens

Det er netop dét, der gør, at Stuyven slet ikke kan forstå det.

- Jeg har vist god form, og jeg ville virkelig gerne til verdensmesterskaberne, men det er åbenbart ikke nok at vinde Tyskland Rundt samlet, siger Stuyven.

- Der var ikke meget kommunikation fra Rik Verbrugghe. Jeg måtte selv ringe for at spørge, om jeg var blandt de første fem. Derefter håbede jeg på at være i blandt de sidste tre, men det var aldrig en god følelse. Jeg er dybt skuffet - meget mere end da jeg ikke blev udtaget til VM i 2014 i Ponferrada. Det kommer til at tage noget tid, før jeg har bearbejdet dette.

Jasper Stuyven er førstereserve på det belgiske hold, men det giver han ikke meget for, da han allerede har droppet VM i sit hoved.

Onsdag skal han køre GP de Wallonie, som han vandt sidste år, og derefter vil han måske ende sin sæson.