Cykling

Nibali dropper VM: - Ikke fair at tage en plads fra en kollega

Det italienske landshold, der 29. september skal køre VM, bliver uden Vincenzo Nibali, da han ikke er i form. Michal Kwiatkowski har også meldt afbud.

Italien har otte pladser på holdkortet til VM, der bliver kørt i Yorkshire.

34-årige Vincenzo Nibali har været en fast mand på det hold i de seneste mange udgaver, men i år har Nibali valgt at give sin plads til en anden.

Han mener nemlig ikke, at han er i god nok form til at køre VM. Italieneren, der har vundet alle tre Grand Tours i sin karriere, var ellers udset til at få en plads, men han er endnu ikke kommet sig fra de to Grand Tours, han har kørt i år.

- Den blå landsholdstrøje er hellig for mig og skal respekteres. Jeg er ikke på toppen, og det er ikke fair at tage pladsen fra en kollega, siger Vincenzo Nibali til Gazzetta dello Sport.

Den 34-årige rytter har blandt andet kørt Giro d'Italia i maj, inden han også kørte Tour de France i sommer. Han er lige hjemvendt fra løb i Canada, hvor han har testet formen af. Og den er altså ikke på højeste niveau.

Nibali undersøger lige nu sine muligheder for 2020-sæsonen, hvor han vil konkurrere ved de olympiske lege og ved VM, hvor det er ruteprofiler, der passer bedre til ham.

Tidligere verdensmester melder også fra

Vincenzo Nibali er dog ikke den eneste store rytter, der kommer til at mangle ved VM.

Verdensmesteren fra 2014, Michal Kwiatkowski, stiller nemlig heller ikke til start, da han stadig har brug for at hvile efter Touren.

- Jeg har meget respekt for denne trøje. Efter Touren sagde jeg, at min krop havde brug for en pause. En reel én. Det havde jeg brug for. Derfor krydser jeg fingre for Polen ved VM, skriver Kwiatkowski på Twitter.

Du kan se VM i landevejscykling på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY søndag den 29. september.