Cykling

Uro i belgisk VM-lejr - landstræner kritiseres for dårligt samarbejde

Mandag blev den belgiske trup udtaget til VM i landevejscykling, men udtagelsen er langt fra forløbet uden problemer.

Otte stærke navne skal repræsentere Belgien, når VM i landevejscykling bliver kørt 29. september i Yorkshire.

Lotto Soudals Tim Wellens er en af de heldige, der har fået en plads på holdet, men hele udtagelsen af holdet har gjort, at rytterens forhold til landstræner Rik Verbrugghe ikke ligefrem er blevet bedre.

- Verbrugghe fortalte, at i hans hoved var jeg en del af holdet, og der var 99 procents chance for, at jeg ville komme med. Så jeg var faktisk ikke bekymret, siger Tim Wellens til Het Laatste Nieuws.

- Men vi ryttere taler med hinanden, og vi følte faktisk, at vi blev spillet ud imod hinanden. Og det var ikke rart. Vi vil hellere have klarhed. Det var ikke nødvendigt først at annoncere fem navne og derefter tre. Det skal være hele holdet eller ingen.

Det er især hele udvægelsesprocessen og samarbejdet med landstræneren, der ikke har fungeret optimalt.

- Jeg snakkede med Verbrugghe, hvor jeg præsenterede ham for alle de ting, der skal være bedre. Indtil nu har samarbejdet ikke fungeret så godt. Det er ikke kun med mig, men også med de andre belgiere, siger Wellens.

Det belgiske landshold ved VM

  • Greg Van Avermaet
  • Philippe Gilbert
  • Remco Evenepoel
  • Oliver Naesen
  • Dylan Teuns
  • Tim Declercq
  • Yves Lampaert
  • Tim Wellens

Stuyven er dybt skuffet

Det er ikke kun Tim Wellens, der har oplevet et dårligt samarbejde med landstræneren.

Trek-Segafredos Jasper Stuyven er frustreret over, at han ikke blev udtaget til VM, da han ikke kan se, at der er mange andre belgiske ryttere, der er i bedre form, end han er.

- Jeg har vist god form, og jeg ville virkelig gerne til verdensmesterskaberne, men det er åbenbart ikke nok at vinde Tyskland Rundt samlet, siger Stuyven.

- Der var ikke meget kommunikation fra Rik Verbrugghe. Jeg måtte selv ringe for at spørge, om jeg var blandt de første fem. Derefter håbede jeg på at være i blandt de sidste tre, men det var aldrig en god følelse. Jeg er dybt skuffet - meget mere end da jeg ikke blev udtaget til VM i 2014 i Ponferrada. Det kommer til at tage noget tid, før jeg har bearbejdet dette.

VM-løbet i landevejscykling bliver kørt den 29. september og kan ses direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.