Cykling

Andreas Stokbro skifter til World Tour-hold

Den danske cykelrytter Andreas Stokbro skal fra næste sæson køre for World Tour-holdet Team Dimension Data, som til næste år hedder Team NTT.

22-årige Andreas Stokbro forlader ved årsskiftet Riwal Readynez.

Det gør han, når han skifter tilværelsen på det danske prokontinentalhold ud med World Tour-holdet Team NTT, som i år kører under navnet Team Dimension Data.

- Jeg er meget glad for at skulle til Team NTT næste år. At tage et skridt op til World Touren har altid været et stort mål for mig, og jeg tror, Team NTT er det perfekte hold for mig til at tage det skridt, siger Stokbro i pressemeddelelsen.

Her bliver Stokbro holdkammerater med Michael Valgren. Lars Bak kører for holdet i denne sæson, men indstiller karrieren ved årsskiftet.

- Jeg har haft nogle gode år med at udvikle mig som U23-rytter på Riwal Readynez, og jeg ser frem til at fortsætte den udvikling hos Team NTT, så jeg kan komme til at køre på det højeste niveau.

En del af Danmarks U23-landshold

Stokbro fokuserer i øjeblikket på U23-VM, hvor han er en del af landstræner Anders Lunds hold. Qua Stokbros hurtige afslutning er han en reelt bud på en topplacering.

- Vi har to stærke afsluttere i Andreas Stokbro Nielsen og Niklas Larsen. Det handler om at bringe dem i spil langt inde i finalen, siger landstræneren.

Stokbro har i denne sæson vundet juniorernes udgave af det prestigefyldte løb Flandern Rundt.

VM køres fra den 22. til 29. september og kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.