Cykling

Geraint Thomas melder sin ankomst til VM

Når det britiske landshold skal forsøge at vinde VM på hjemmebane, bliver det med Geraint Thomas på holdet.

Den colombianske Tour de France-vinder fra i år, Egan Bernal, kommer ikke til start i næste uges VM. Men det gør toeren fra årets udgave af det franske etapeløb.

Waliseren Geraint Thomas, der i 2018 stod øverst på Tour-podiet, stiller op ved verdensmesterskabet, som afholdes i Yorkshire i England i næste uge.

Det meddeler den nationale cykelunion i Storbritannien, British Cycling, ifølge BBC.

Store forventninger

Geraint Thomas skal både konkurrere i enkeltstart og linjeløb og er en del af et britisk hold, der satser på at snuppe VM-medaljer på hjemmebane.

Foruden Geraint Thomas tæller det britiske hold ryttere som Tao Geoghegan Hart, Ian Stannard og Adam Yates. Forventningerne er store, fortæller landstræner Matt Brammeier.

- Vi har så meget talent blandt de professionelle herreryttere i vores land. Den sidste udvælgelse var svær, selv om ruten er udfordrende, siger han til BBC.

Hårdt linjeløb

Ineos-stjernen skal blandt andet konkurrere med Jakob Fuglsang og Michael Valgren, der er blandt de otte udtagne danskere.

Mange øjne vil formentlig også være på stjernerne Julian Alaphilippe, Mathieu van der Poel og Peter Sagan, som er blandt topfavoritterne til sejren.

VM-feltet kommer på en hård opgave i linjeløbet, der køres søndag i næste uge som afslutning på VM-ugen.

Ruten er 285 kilometer lang og byder på kuperet terræn.