Tony Martin håber på at køre VM trods slemt styrt

Den tyske cykelrytter er udset til at være en del af både det tyske mix-stafethold i holdtidskørsel samt den individuelle enkeltstart.

- Tilbage på min Bianchi (cykelmærke, red.). Jeg har stadig smerter, men det føles godt at være på farten igen. Håber at komme mig inde verdensmesterskaberne på søndag.

Sådan skriver Tony Martin i et opslag på Instagram fra i tirsdags, hvor den 34-årige cykelrytter ses stående med sin cykel med bandager om sin højre arm, højre ben og omkring sit højre øje.

Dermed sigter den tyske cykelrytter mod at køre VM blot få dage efter sit slemme styrt på 19. etape af det netop overståede Vuelta a España.

Hård medfart

Styrtet skete fredag den 13. september, hvor den 34-årige rytter fra Jumbo-Visma med 65 kilometer tilbage af etapen røg i asfalten med høj fart, efter Deceuninck-QuickSteps James Knox var styrtet på en våd nedkørsel på etapen til Toledo.

Tony Martin fik en hård medfart og blødte kraftigt fra en flænge over højre øje.

Tyskeren måtte til stor ærgrelse udgå blot to etaper før målet i Madrid, hvor holdkammeraten Primoz Roglic tog den samlede sejr i Vueltaen.

Vil deltage i to VM-discipliner

Den tyske veteran er mindre end en uge efter sit styrt tilbage på sin træningscykel, og Tony Martin håber, at han kan være en del af den tyske holdtidskørsel, hvor tre mandlige og tre kvindelige ryttere kører sammen i en form for stafet.

Jasha Sütterlin fra Movistar og Nils Politt fra Katusha-Alpecin er sammen med Tony Martin udset til at udgøre halvdelen af holdet, mens Tyskland stadig mangler at udpege de tre kvindelige ryttere til stafetløbet.

Den nye disciplin indleder VM-ugen i Yorkshire, England, på søndag den 22. september.

Ny disciplin: Holdtidskørsel for mænd og kvinder

Rytterne på den mixede holdtidskørsel skal køre på nationale hold á seks ryttere. Der vil være henholdsvis tre mandlige ryttere og tre kvindelige ryttere. 

Først vil de tre mandlige ryttere blive sendt afsted på den 28 kilometer lange rute. Når den anden mandlige rytter er i mål, bliver de tre kvindelige ryttere så sendt afsted på den samme rute, som de mandlige ryttere har kørt. 

Når den anden kvindelige rytter er i mål, er det så det nationale hold med den bedste samlede tid, der kan kalde sig verdensmester.

Desuden sigter Tony Martin mod at stille til start til den individuelle enkeltstart onsdag den 25. september.

En disciplin, som tyskeren har stolte traditioner inden for og har vundet hele fire gange - henholdsvis i 2011, 2012, 2013 og 2016. Tony Martin vandt i juni sin niende nationale titel i kampen mod uret.

Tony Martin er derimod ikke en del af Tysklands trup på otte, der skal køre VM i linjeløb.

Det skal i stedet Bora-Hansgrohe's Pascal Ackermann og Marcus Burghardt, John Degenkolb (Trek-Segafredo), Nikias Arndt (Team Sunweb), Simon Geschke og Jonas Koch (CCC Team), Nils Politt (Katusha Alpecin) og Jasha Sütterlin (Movistar).

Uheldig sæson

Cykelsæsonen 2018/2019 har indtil videre ikke været den bedste i Tony Martins karriere.

Jumbo-Visma-rytteren blev smidt ud af Tour de France, da Den Internationale Cykelunion (UCI) valgte at smide ham og Luke Rowe fra Team INEOS ud af løbet efter en batalje på 17. etape.

Tony Martin og Luke Rowe i kamp under Tour de France.
Tony Martin og Luke Rowe i kamp under Tour de France. Foto: TV 2 SPORT

Det skyldtes en episode, som blev fanget af tv, hvor de to ryttere i flere omgange udviste usportslig opførsel over for hinanden.

Luke Rowe forsøgte at komme frem i front af feltet på slutningen af etapen, men Tony Martin trak ud til højre og var nær ved at køre kollegaen af vejen.

Udvalgte nationer til VM i cykling