Geraint Thomas trækker sig fra VM-enkeltstarten

Den tidligere Tour-vinder føler ikke, at han er i fremragende form og har derfor valgt at fokusere på linjeløbet.

Det var et af de store mål for den 33-årige waliser.

Men lørdag middag har den britiske cykelunion meldt ud, at Tour-vinderen fra 2018 alligevel ikke er til start onsdag i Yorkshire, når verdensmesteren i enkeltstart skal findes.

- Jeg har forsøgt at komme tilbage i form efter min pause efter Touren. Men jeg føler ikke, at jeg er i god nok form til at præstere på mit højeste niveau, siger Geraint Thomas i et opslag på Twitter.

- Så beslutningen blev taget i samarbejde med min træner og Matt Brammeier hos British Cycling, at jeg skulle fokusere på landevejsløbet.

John Achibald, der er en del af det hold, som søndag skal køre mixed relay-disciplinen, kommer nu til at danne duo sammen med Alex Dowsett, når de skal repræsentere Storbritanniens farver.

- Det er en skam, at Geraint har trukket sig fra enkeltstarten, men vi forstår og støtter hans beslutning, siger Stephen Park, der står i spidsen for Storbritanniens performance-afdeling.

- Geraint kommer stadig til at repræsentere Storbritannien og kommer til at være en stor del af holdet.

Store favoritter

Foruden Geraint Thomas er Ben Swift, Owain Doull, Adam Yates, Ian Stannard og Tao Geoghegan Hart en del af det britiske hold. De skal forsøge skaffe en britisk verdensmester på en 285 kilometer lang rute, der går fra Leeds til Harrogate.

Ruten, som verdensmesteren skal findes på, eren 54-kilometer lang omgang, og er uden de store udfordringer.

INEOS-stjernen skal blandt andet konkurrere med Jakob Fuglsang og Michael Valgren, der er blandt de otte udtagne danskere.

Mange øjne vil formentlig også være på stjernerne Julian Alaphilippe, Mathieu van der Poel og Peter Sagan, som er blandt topfavoritterne til sejren.

VM-feltet kommer på en hård opgave i linjeløbet, der køres søndag i næste uge som afslutning på VM-ugen.