Cykling

Mads Pedersen vinder solosejr kort før VM

Den danske VM-rytter stak fra konkurrenterne og kørte alene over målstregen i endagsløbet Grand Prix d'Isbergues.

Mads Pedersen ser ud til at have ramt formen perfekt før VM næste søndag.

Søndag vandt den danske Trek-Segafredo-rytter en flot solo-sejr i det franske endagsløb Grand Prix d'Isbergues, da han i en regnvåd finale kørte alene i mål over et halvt minut før feltet.

TV 2 SPORT har uden held forsøgt at få en kommentar fra Mads Pedersen efter sejren. Ifølge det franske medie La Voix Du Nord stak danskeren af fra tre andre ryttere, da der manglede 11 kilometer af løbet.

- Mads får tanket noget værdifuldt selvtillid - ikke mindst efter en sæson, der har været noget op ad bakke for ham. Der er måske ikke mange, der kender Grand Prix d'Isbergues, men det er faktisk et ret hårdt løb i Frankrig, som de franske hold går rigtig meget op i. Så det er en god sejr for Mads og en perfekt optakt til VM, siger tidligere cykelrytter og ekspert på TV 2 SPORT, Chris Anker Sørensen.

Inden da var Mads Pedersen, der tidligere i karrieren har vundet Paris-Roubaix for juniorer og er blevet nummer to i "de voksnes" Flandern Rundt, kommet op til et større udbrud, der var kørt - uden ham - tidligere på etapen.

Mads Pedersen vandt engangsløbet foran holdkammeraten John Degenkolb og Cofidis-rytteren Christophe Laporte, der sluttede som de forreste i spurten i feltet.

Mads Pedersen er en af de otte danske ryttere, der på søndag skal køre VM på landevej - et løb, som du kan følge direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.