Cykling

Italiener tog fusen på ekspert - vandt VM trods forfærdelig start

En defekt betød, italienske Antonio Tiberi måtte skifte cykel, kort efter han blev sendt afsted på enkeltstarten. Alligevel vandt han VM-guld.

Se VM på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY hele ugen.

Antonio Tiberi kunne næsten ikke ønske sig en værre start på junior-VM i enkeltstart.

Allerede på vej ned ad startrampen gik italienerens krankboks i stykker, og han måtte straks lave et cykelskifte, der kostede dyrebare sekunder.

- Sikke en lortestart. Nu kommer han ikke til at spille en rolle med den start, sagde TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen under kommenteringen.

Den 18-årige italiener fik dog i den grad modbevist folkene i kommentatorboksen, da han satte hurtigste tid i mål. Med blanke øjne kunne Antonio Tiberi til sidst konstatere, at ingen af konkurrenterne formåede at slå tiden.

- Jeg var på startrampen, og kranken gik i stykker. Jeg troede, at det hele gik op i luften. Så pressede jeg på helt frem til slutningen. Jeg er verdensmester. Jeg kan ikke tro det, siger Antonio Tiberi ifølge La Gazzetta dello Sport.

Ekspert: Det er vildt kørt

Italieneren kunne altså lade sig hylde i den regnbuestribede VM-trøje på podiet Yorkshire. På trods af at han tabte omkring 35 sekunder med sin defekt i starten af løbet.

- Det er imponerende. Er du sindssyg, det er vildt kørt, konstaterede Chris Anker Sørensen om Tiberis præstation efter løbet.

Antonio Tiberi sikrede sig guldmedaljen med otte sekunder ned til hollænderen Enzo Leijnse, der tog sølv, mens tyske Marco Brenner tog bronze.

William Blume Levy blev bedste dansker på enkeltstarten, hvor han endte på 12. pladsen.