Cykling

Ny VM-disciplin får blandet modtagelse af rytterne

Holdkørslen med både mænd og kvinder får fin feedback fra rytterne. Men flere foreslår at bringe en tidligere disciplin tilbage.

VM i cykling blev skudt i gang søndag. Den nye holdtidskørsel med deltagelse af begge køn fik lidt af en ilddåb.

Holland endte som suværene vindere af løbet, som for det meste blev kørt i silende regnvejr.

Efter løbet fortalte flere af rytterne om oplevelserne med den nye disciplin.

- Det er nyt, og det er spændende. Som deltager fungerede det fint, sagde den italienske stjernesprinter Elia Viviani til TV 2 SPORT efter holdløbet.

Viviani og Italien sluttede som nummer fire – få sekunder fra en medaljegivende plads. Men konkurrencen kunne have været endnu større, end tilfældet var.

Flere nationer – heriblandt stærke enkeltstartsnationer som USA og Australien – stillede ikke op.

Men det kommer de til i fremtiden, spår Viviani.

- Når alle indser, at det er VM, og der er en regnbuetrøje at køre om, så kommer der nok flere lande og bedre ryttere med. De kommende år er der sikkert flere, der specifikt kommer til at træne op til denne disciplin, sagde han.

Vil have konstruktørernes disciplin tilbage

Jan Bakelants og Belgien sluttede som nummer ni – én placering bag Danmark.

Han har ikke noget imod det nye koncept, men han ser gerne, at et gammelt format kommer tilbage på VMs løbsprogram.

- Det er ærgerligt, at de har fjernet konstruktørernes holdtidskørsel. Jeg vil gerne have, at der bliver åbnet for en snak om at bringe den tilbage, for den var vigtig for både teams og ryttere, sagde Jan Bakelants efter han var kommet i mål.

Konstruktørernes holdtidskørsel ved VM blev kørt i alt syv gange fra 2012-2018. Her stillede rytterne op for sit daglige team og ikke landsholdet.

Jan Bakelants bliver bakket op af Elia Viviani.

- Konstruktørernes holdtidskørsel bliver nødt til at komme tilbage på programmet. Det var meget vigtigt for holdet, da det blev kørt, sagde Viviani.

Adrenalinen pumpede

Mens nogle gerne så tilføjelser til løbsprogrammet, var andre bare rigtig glade for VMs nyeste disciplin.

Danske Julie Leth fik et sus i maven, da hun ventede på, at de danske landsmænd skulle køre over stregen og på den måde sende hende afsted.

- Det var en fed oplevelse, og det gav en fed holdfølelse. Da vi stod på rampen og holdt øje med, hvornår lamperne blev grønne, var jeg nervøs. Men jeg nød det rigtig meget, sagde Julie Leth, da hun havde fået pulsen lidt ned fra sine 14 kørte kilometer.

Italienske Elisa Borghini fornemmede også en anden slags spænding ved at blive sendt afsted af sine landsmænd.

- For os italienere betyder det noget at stille op for vores land. Det giver noget adrenalin at stå på startstregen og vente på, at drenge kører over målstregen. Det var et sjovt løb, sagde hun.

Tyskland fik sølv, mens hjemmebane-folket fra Storbritannien tog sig af bronzen.