Cykling

- Dér tænkte jeg, at de nærmest har lavet VM-ruten til mig, siger dansker

Mikkel Bjerg blev U23-verdensmester i enkeltstart for første gang i 2017. Tirsdag vil han forsøge at vinde titlen for tredje gang i træk.  NTB SCANPIX / Scanpix Denmark

Tirsdag er Danmark en af hovedaktørerne, når herrernes U23-enkeltstart køres ved VM i cykling. Mikkel Bjerg går efter sin tredje regnbuetrøje i træk.

Du kan se herrernes U23-enkeltstart og elite-kvindernes ditto tirsdag fra klokken 11.00 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

20-årige Mikkel Bjerg har allerede skrevet sig ind i historien. Inden tirsdagens U23-enkeltstart ved VM er han den eneste med to sejre i kategorien.

Nu håber han, at han for tredje år i træk kan iklæde sig den regnbuefarvede VM-trøje.

Og Bjerg tror på sig selv.

- Jeg føler, at jeg kan gå på vandet, når jeg er frisk, siger Mikkel Bjerg til TV 2 SPORT.

Og frisk er netop, hvad Mikkel Bjerg er.

Efter et skades- og sygdomsplaget forår er danskeren nu tilbage på toppen – klar til at drøne igennem den 30,3 kilometer lange enkeltstart i engelske Harrogate, som danskeren har været ude at øve på.

- På et tidspunkt kom vi ned fra en hurtig nedkørsel, og jeg tænkte: ”Ej, det er ærgerligt, at der ikke lige er en stigning”.

- Så drejede jeg til højre, og så var der lige en stigning. Der tænkte jeg, at de nærmest har lavet ruten til mig, siger Mikkel Bjerg.

Skal ikke køre sig til kontrakt

Tempospecialisten Bjerg kører sit sidste U23-VM nogensinde. Næste sæson skal han køre for World Tour-holdet UAE Emirates.

Dermed skal han heller ikke ud og imponere sig til en kontrakt. En tredje VM-titel vil dog alligevel lune godt.

- Måske vil en ny U23-titel ikke gøre det helt store for min karriere, fordi jeg har sikret min fremtid på UAE. Men personligt betyder titlen helt vildt meget, siger Mikkel Bjerg.

Som dobbelt mester hviler manges øjne på Mikkel Bjerg. Men presset har han lært at leve med.

Faktisk kommer det største pres fra ham selv.

- Jeg har tænkt over, at sejren på enkeltstarten er én, jeg skal have. Og jeg tror nærmest, at jeg har gjort mig flere tanker om ikke at blive verdensmester. Det er et pres, jeg putter på mig selv, siger Mikkel Bjerg.

Flere danske medaljechancer

Mikkel Bjerg er ikke den eneste U23-dansker, der har en reel mulighed for en VM-medalje tirsdag.

De danske U23-herrer stiller også med den forsvarende europamester, Johan Price-Pejtersen, og bronze-vinderen fra seneste VM i U23-enkeltstart, Mathias Norsgaard. Holdets fjerde mand er Morten Hulgaard.

Price-Pejtersen og Norsgaard er også gode bud på medaljetagere, og begge har de meldt ud, at de kører efter et stykke metal. Dermed kan der stå tre danskere på podiet, når løbet er ovre.

Ifølge landstræner Anders Lund er det et drømmescenarie, men måske forventningerne skal justeres lidt.

- I den perfekte verden, og kigger man på rytterne individuelt på deres bedste dage, så er det ikke urealistisk.

- Men alle rytterne skal have den perfekte dag, og de skal undgå alle former for uheld. Og alle kører til grænsen for at få en medalje, og der kan det gå galt, siger Anders Lund.

U23-herrerne kører tirsdag formiddag, mens elitekvinderne sendes afsted om eftermiddagen.

Danmark stiller med Pernille Mathiesen og Louise Norman Hansen til kvindernes enkeltstart.