Cykling

Asgreen mærkede trætheden fra start: - Er selvfølgelig skuffet

Kasper Asgreen tror stadig på, at han kan vinde VM i enkeltstart i fremtiden.

Håbet var en plads i top-10, men det rakte kun til en 17. plads for Kasper Asgreen ved VM i enkeltstart.

Tidligt på den 54 lange rute mærkede EM-sølvvinderen på disciplinen, at benene var trætte.

- Det er VM, så jeg har arbejdet for det her længe, og der er et hold omkring mig, der har arbejdet længe, så jeg kæmpede hele vejen, siger han til TV 2 SPORT.

Skal evaluere forberedelsen

2019 har budt på flere store resultater for Asgreen. En andenplads i Flandern Rundt, etapesejr i Tour of California og Tyskland Rundt, danmarksmester i enkeltstart samt en andenplads på en Tour de France-etape og flere topplaceringer på enkeltstarter.

Ved VM-enkeltstarten var han aldrig i nærheden af en topplacering. Allerede ved første mellemtid var han uden for top-10, og sådan fortsatte det resten af ruten.

- Jeg er selvfølgelig skuffet.

- Vi skal hjem og lave noget evaluering og sørge for, jeg kommer mere frisk frem til VM (næste år, red.). Omvendt har det også været en rigtig god sæson, og jeg har lavet resultater indtil for ganske få uger siden, så det har også været meget sjovt, siger Asgreen, som langt fra har mistet troen på et stort resultat.

- Jeg vil blive ved med at gå efter VM-titlen i nogle år endnu.

'Længere fra skiven'

Den danske landstræner, Anders Lund, erkender, at han havde håbet, at Kasper Asgreen ville være tættere på toppen.

- Vi var længere fra skiven, end vi havde håbet. På det her tidspunkt af året skal man finde noget friskhed frem i cyklen. Asgreen var vores bedste bud, og han havde bare ikke dagen. Det var han rimelig afklaret med efter løbet.

- Han har forberedt sig godt, men når man ikke rammer dagen, løber tiden hurtigt, og der blev kørt rigtig stærkt i dag (onsdag, red.), pointerer Lund.

Den australske cykelrytter Rohan Dennis genvandt VM-titlen i enkeltstart i engelske Yorkshire. Kasper Asgreen blev bedste dansker. Video: Malthe Henriksen

Rohan Dennis genvandt enkeltstarten, mens Remco Evenepoel og Filippo Ganna kom ind på de efterfølgende pladser.

Kasper Asgreen er også med på det danske hold i linjeløbet, som afvikles søndag. TV 2 SPORT og TV 2 PLAY sender hele ugen fra VM i cykling.