Cykling

Dansk favorit forklarer, hvordan VM-drømmen druknede i vandpyt

Det 20-årige cykeltalent Johan Price-Pejtersen nåede kun at jagte en VM-medalje i få minutter, inden drømmen druknede i en engelsk vandpyt.

Der var lagt op til rød-hvid dominans på U23-herrernes VM i enkeltstart tirsdag, hvor Mikkel Bjerg da også levede op til forventningerne og blev verdensmester for tredje gang i træk.

Danmarks næststørste favorit, Johan Price-Pejtersen, der også var regnet med i kampen om VM-medaljerne, nåede dog kun at køre fire minutter på den 30,3 kilometer lange rute, før det gik helt galt. Den unge dansker kørte direkte ind i en kæmpe vandpyt og stod på hovedet i vandmasserne.

Johan Price-Pejtersen midt i en gigantisk, engelsk vandpyt.

Efter løbet fortalte han til TV 2 SPORT, at han følte, det var uforsvarligt at køre, og at ideallinjen var fuldstændig ødelagt.

Netop ideallinjen (det mest optimale og hurtigste sted på vejen, red.), var det, der kostede Johan Price-Pejtersen en tur i vandmasserne. Det fortæller han i podcasten 'Forhjulslir', hvor han forklarer, hvordan han kunne køre direkte i vandet efter en besked fra sportsdirektørbilen.

- Jeg er lige kommet igennem rundkørslen ud af byen, hvor vi starter, og så trækker jeg lidt til venstre. Så siger Morten Bennekou (elitechef i Danmarks Cykle Union, red.), at jeg skal over i højre side af vejen, fordi det er der, ideallinjen er. Så trækker jeg til højre og kigger ned på mine Watt for at holde dem.

- Herefter kigger jeg igen op og følger vejen rundt. Jeg kan godt se, der ligger noget vand, men det er først, da jeg kommer tæt på, jeg kan se, der er en del vand. Så tænker jeg, jeg må køre igennem det, og jeg har slet ingen anelse om, der nærmest ligger en halv meter. Det var uheldigt, men sådan er det, fortæller Johan Price-Pejtersen.

En spand kold vand i hovedet

Derudover slår han fast, at han har det fint efter styrtet, og at han kun har slået foden, hvor han tror, der er kommet en forstuvning eller et forvredet led. Han ramte af gode grunde ikke asfalten særlig hårdt, fordi han blev bremset af vandmasserne.

- Det er vel lidt ligesom at gå på kanten af et koldt bassin, hvor der kommer en og skubber dig i bagfra, hvilket du overhovedet ikke regner med, og så ryger du bare i den kolde balje. Man kan kalde det en kold spand vand i hovedet, lyder det lettere ironisk i podcasten 'Forhjulslir'.

Episoden kostede den forsvarende europamester en chance for et godt resultat, og til sidst opgav han nærmest at træde rundt. Danskeren sluttede sidst af de ryttere, der gennemførte - mere end 11 minutter efter vinderen Mikkel Bjerg.

- Det er et forkert kald af arrangørerne, at de ikke gør noget ved det her. Det var ekstremt, men Mikkel redder dagen, sagde Price-Pejtersen til TV 2 SPORT efter løbet.

Ekspert: 'Johan var så meget i boks'

Det var en melding, TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen midlertidig nedtonede.

- Han kunne jo også have kørt den anden vej uden om. Det var fordi, Johan var så meget i boks. Jeg kan godt forstå, hvis han er vred. Han må jo føle, at han har spildt de sidste fire måneder, hvor han har forberedt sig, sagde Chris Anker.

Katusha-rytteren Mads Würtz Schmidt, der selv blev verdensmester for U23-herrer i 2015, var i anledningen af enkeltstarten medkommentator hos TV 2 SPORT. Han efterlyste dog en bedre guide fra sportsdirektørbilen.

- Vandpytten skal også kaldes nede i bilen med det samme. De ved jo godt, den er der, lød det fra Mads Würtz.

Ingen forestillede sig en flod

Morten Bennekou sad i bilen bag Johan Price-Pejtersen.

Dagen derpå fortæller han, hvordan han oplevede hele episoden.

- Når man efterfølgende ved, hvordan vejens beskaffenhed var, så kan det virke åndsvagt, men på det tidspunkt er der ingen, der forestiller sig, at der er en flod foran én, siger han til TV 2 SPORT.

Morten Bennekou fortæller, at det ikke er lovligt at have folk stående ude på ruten, som i øvrigt også bliver lukket af meget tidligt på dagen.

Men Bennekou vidste, at Mikkel Bjerg kom forbi samme sted ti minutter senere, og derfor ringede han til landstræner Anders Lund, der sad i bilen bag den senere verdensmester.

- Mens Johan får hjælp af vores mekaniker, ringer jeg og fortæller, at Mikkel skal holde til venstre i svinget efter 2,6 kilometer på ruten. Så kommer vi videre, og jeg må ringe til Anders Lund flere gange, fordi der flere store søer, siger Morten Bennekou.

Hans melding gik på, at Bjerg skulle køre helt i midten af vejen for på den måde at undgå de store vandpytter.

Den taktik så ud til at være effektiv. Mikkel Bjerg blev nemlig verdensmester for tredje gang i træk på U23-enkeltstarten.