Cykling

Martin Toft påvirket af sygdom og styrt: Det har ikke været optimalt

Den danske enkeltstartsspecialist sluttede som nummer 29 ved VM. Optakten til løbet gjorde det svært at levere et topresultat.

En 29.-plads.

Det er, hvad Martin Toft Madsen må rejse hjem fra VM i enkeltstart med.

Danskeren er kendt for at gå op i de mindste detaljer, og efter løbet kunne han regne sig frem til, at han havde kørt et fint løb. Også selvom målsætningen var en top-10-placering.

- Jeg kører med, hvad jeg har i dag. Mine tal ser ikke forfærdelige ud, men det kan være, at de andre har kørt rimelig hurtigt, siger Martin Toft Madsen til TV 2 SPORT.

Danskeren var udfordret i måneden op til løbet, og det besværliggjorde optakten. Sygdom og flere styrt plagede den 34-årige dansker.

- Jeg synes, at jeg har forberedt mig så godt, jeg kunne under omstændighederne. De har så ikke været optimale, og det taber jeg lidt på, siger Martin Toft Madsen.

Martin Toft Madsen kom i mål i 12. bedste tid. Video: Malthe Henriksen

Enkeltstartruten var hele 54 kilometer lang, og det hjalp bestemt heller ikke på Tofts problemfyldte optakt.

- Jeg kan mærke, at jeg dør på distancen. Jeg mangler lidt på anden halvdel af ruten, fordi det har været svært at få trænet ordentligt, siger Martin Toft Madsen.

Heller ikke Kasper Asgreen kunne klemme sig i top-10 på onsdagens VM-enkeltstart.

Han sluttede på en 17.-plads – en placering, som ikke behagede den store koldingenser.

- Jeg var træt. Der er ikke så meget at sige til det. Jeg vidste hurtigt, at det ikke blev til en topplacering. Jeg kæmpede hele vejen. Det er verdensmesterskaberne, og jeg arbejdet for det i lang tid. Jeg er selvfølgelig skuffet, det er klart, siger Kasper Asgreen.

Suveræne Rohan Dennis

Helt i toppen af tabellen – næsten fem minutter foran Martin Toft Madsen – landede Rohan Dennis.

Den forsvarende verdensmester satte alle på plads og blev suveræn verdensmester.

Australieren havde ikke kørt cykelløb i mere end to måneder, men det var ikke til at se onsdag, hvor han igen virkede til at være i topform.

Remco Evenepoel sluttede to’er, mens italienske Filippo Ganna endte på tredjepladsen.