Cykling

Risiko for mørke forkorter og rykker VM-løb

Mikkel Bjerg og de øvrige U23-danskere kan risikere endnu et regnfuldt cykelløb, når de skal køre VM i linjeløb fredag. Oli Scarff / Ritzau Scanpix

UCI har valgt at ændre U23-rytternes linjeløb ved VM for at sikre, at sikkerheden er i top.

Fredag skulle den nykårede verdensmester i U23-enkeltstart, Mikkel Bjerg, og de øvrige U23-ryttere have kørt 192 kilometer ved VM-linjeløbet i engelske Yorkshire.

Nu har Den International Cykelunion, UCI, i mellemtiden valgt at sløjfe den sidste omgang, som rytterne skulle have kørt i Harrogate, så de i stedet skal køre 186,9 kilometer. Oveni det er starten ti minutter tidligere end først planlagt.

- På grund af forventede dårlige lysforhold som et resultat af den dårlige vejrprognose har UCI i samråd med Yorkshire 2019-organisationskomitéen besluttet at ændre U23-rytternes distance og starttid, meddeler UCI ifølge CyclingWeekly.com.

Ifølge den danske landstræner kan ændringerne få konsekvenser for, hvordan løbets afslutning vil blive angrebet.

- Det kommer til at ændre løbet en smule. Stigningerne, der ligger inden omgangen, kommer 14 kilometer tættere på mål, siger Anders Lund til TV 2 SPORT.

- Finalen bliver kortere på den måde, og stigningerne inden, som er fornuftige, kommer tættere på finalen. For mig havde det ikke gjort noget, hvis vi skulle køre en omgang mere.

Sikkerheden diskuteret

Tirsdag blev U23-rytternes enkeltstart afviklet under særdeles regnfulde forhold. Efterfølgende blev sikkerheden diskuteret, da vejene flere steder var ramt af dybe vandpytter.

Den danske europamester i enkeltstart i U23-klassen, Johan Price-Pejtersen, kaldte det ’uforsvarligt’, at arrangørerne ikke havde fjernet de massive vandmængder på ruten.

Vejrudsigten lover også en smule regn fredag i Harrogate, hvor linjeløbet slutter, og arrangørerne holder grundigt øje med udviklingen af vejret I Yorkshire, der indtil videre ikke har vist sig fra sin bedste side ved VM-arrangementet.

- UCI og organisationskomitéen vil fortsat nøje vurdere vejrprognosen og løbsforholdene og vil foretage passende beslutninger, skriver cykelunionen.

Du kan følge U23-rytternes linjeløb fredag på TV 2 SPORT og TV 2 Play.

Danmarks U23-trup:

  • Andreas Stokbro Nielsen (Riwal Readynez)
  • Andreas Lorentz Kron (Riwal Readynez)
  • Mathias Norsgaard Jørgensen (Riwal Readynez)
  • Mikkel Bjerg (Hagens Bergman Axeon)
  • Morten Hulgaard (coloQuick)
  • Jakob Hindsgaul (coloQuick)