Cykling

Suveræn australier genvinder VM - Asgreen langt fra medalje

Australske Rohan Dennis smadrede konkurrenterne med en magtdemonstration og genvandt VM-titlen i enkeltstart.

Australske Rohan Dennis er verdens suverænt bedste cykelrytter i kampen mod uret.

Det beviste han onsdag ved VM i engelske Yorkshire, hvor Dennis i suveræn stil genvandt VM-titlen i enkeltstart efter 54 kilometers kamp mod uret.

Sølvet gik til Remco Evenepoel, mens bronzen blev vundet af Filippo Ganna fra Italien.

Danskerne Kasper Asgreen og Martin Toft Madsen blev henholdsvis nummer 17 og 29.

Der var på forhånd nogen tvivl om formen hos Rohan Dennis, der ikke har kørt et cykelløb, siden han midt i juli forlod Tour de France på 12. etape.

Martin Toft Madsen spillede ingen rolle

Men formen var præcis, hvor den skulle være. Dennis lagde afstand til konkurrenterne tidligt i løbet, og han øgede og øgede og vandt med en suveræn margin til alle andre.

24-årige Kasper Asgreen havde håbet på at kunne blande sig langt fremme i kølvandet på EM-sølvmedaljen i samme disciplin for halvanden måned siden, men danskeren var et godt stykke fra de bedste.

Asgreen var akkurat i top-10 ved den første mellemtid en tredjedel inde i VM-løbet, men to tredjedele inde i løbet var han dumpet ned som nummer 15, og i mål måtte han notere sig, at 16 andre ryttere var bedre på dagen.

34-årige Martin Toft Madsen, der vandt DM i kampen mod uret tre år i både 2016, 2017 og 2018 spillede ingen stor rolle i onsdagens VM-løb.

VM-ugen i Yorkshire skifter nu karakter. Fra torsdag til søndag kæmpes der om medaljer i linjeløb, VM kulminerer med elitens linjeløb på søndag.

Kasper Asgreen kom ikke i nærheden af medaljerne ved VM i enkeltstart. Men han blev den bedst placeret dansker. Video: Malthe Henriksen