Cykling

Verdensmester forklarer jubel: - Ville ikke ønske det for min værste fjende

Rohan Dennis fejrede sin anden VM-titel i enkeltstart ved at pege på sit hoved og hjelm for at sende en hilsen til sin sportspsykolog.

Efter en time, fem minutter og fem sekunder kunne australske køre over stregen, hæve den ene arm i vejret og juble over, at han havde genvundet titlen som verdensmester i enkeltstart.

Da han passerede stregen, pegede han med en finger på sin hjelm og sit hoved og sendte dermed et klart signal.

Jeg ville ikke ønske det her for min værste fjende for at være helt ærlig

Rohan Dennis

Australieren forklarer, at der har været en del træning på egen hånd inden enkeltstart. Det har været 10 uger, hvor han slet ikke har været på cyklen.

- Der har været en masse hårdt arbejde. Der har været lang vej til det her. De sidste 10 uger har ikke været nemme. Der har været en masse arbejde med min sportspsykolog, David Spindler, for der har været nogle store udfordringer. Det var for at gøre det klart, at han også havde gjort et stort stykke arbejde, siger Rohan Dennis til TV 2 SPORT.

Forlod Touren uden at være syg eller skadet

Det hele startede med 80 kilometer tilbage af den kuperede 12. etape i Tour de France i juli, der gik til Bagneres-de-Bigorre. Her hoppede Rohan Dennis af cyklen, satte sig ind i holdbilen og forlod løbet.

Det skete bare én dag før enkeltstarten, som Rohan Dennis med sin titel som verdensmester i enkeltstart var favorit til at vinde.

Nyheden kom pludseligt og som en stor overraskelse, efter at han ovenikøbet forsøgte at komme i udbrud i starten af etapen. Holdet gav selv en opdatering om aftenen, der gik under overskriften 'Rohan Dennis trak sig modvilligt fra Tour de France'.

Ingen fik dog nogensinde svaret på, hvorfor Rohan Dennis forlod løbet.

Australieren har ikke kørt løb siden, og der er stadig ingen forklaring på, hvorfor han forlod løbet.

Har det været en fordel med alle dine hviledage?

- Nej. På ingen måde. Det har været det hårdeste i min karriere indtil nu. Det har ikke været nemt for at sige det simpelt. Det har sandsynligvis været det hårdeste i min karriere. Jeg ville ikke ønske det her for min værste fjende for at være helt ærlig.

Rohan Dennis hilser på sit barn, efter han genvandt VM-titlen.

Hvordan var det at krydse linjen med dit barn og kone ved målstregen?

- Det var virkeligt specielt. Min kone var gravid sidste år ved VM, så hun kunne ikke komme, så at have dem begge her, det var virkelig specielt. Det har ikke været en enkelmandspræstation, men en indsats fra hele familien til at få mig hertil.

Rohan Dennis var et minut og ni sekunder foran Evenepoel og hele et minut og 55 sekunder foran den italienske bronzevinder.

Forhåndsfavoritten til morgendagens etape Rohan Dennis er udgået af årets Tour de France. Video: TV 2 SPORT