Cykling

Verdensmester tilbage efter bizart Tour-exit: - Worst case er podiet

Rohan Dennis blev verdensmester i enkeltstart 2018. Heinz-peter Bader / Ritzau Scanpix

Rohan Dennis har ikke kørt løb, siden han i juli trak sig fra Tour de France. Nu er australieren tilbage og vil forsvare sin VM-titel i enkeltstart.

Du kan se herrernes elite-enkeltstart på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY onsdag fra klokken 13.55.

Mange cykelfans blev mildest talt overraskede, da verdensmesteren i enkeltstart Rohan Dennis forlod dette års Tour de France dagen inden løbets eneste enkeltstart.

Siden har Rohan Dennis talt umådelig lidt om episoden, og når han har, så har han leveret kryptiske meldinger.

Nu er australieren tilbage ved VM. Tilbage for at forsvare sin titel, men også tilbage til konkurrencekørsel for første gang i mere end to måneder.

Den lange pause skræmmer dog ikke Rohan Dennis, der som minimum forventer en medalje.

- Jeg vil tilbage og vinde igen, og jeg tænker, at der er en god chance. Worst case er en podieplacering, siger Rohan Dennis til TV 2 SPORT.

Ikke i løbsform

Bahrain-Merida, som Rohan Dennis kører for til daglig, har ikke udtaget ham til et eneste løb siden det mærkværdige Tour-exit.

Derfor har optakten til årets VM været noget anderledes, end hvad han for eksempel oplevede op til sidste års succes-løb.

Her kørte han næsten et helt Vuelta a España, hvor han vandt to enkeltstarter undervejs, så australieren var dermed i løbsform.

- Mentalt har det været udfordrende ikke at vide, hvor du er henne, med tanke på at jeg har trænet i mange uger uden at køre løb.

- Og så har det gjaldt om at være mere positiv omkring mig selv. Men også om folk omkring mig, som rent faktisk støtter mig og bakker mig op, lige meget hvad jeg gør i mit liv, siger Rohan Dennis.

Kører med landsholdets udstyr

Han vil helst ikke tale mere om tiden mellem sit Tour-exit til nu.

Men han anerkender, at selvtilliden ikke var helt den samme i starten af perioden, som den er nu.

- Den er kommet tilbage, fordi jeg har levet op til mine mål i træningen. Havde jeg ikke klaret dem, så havde min selvtillid nok stadig været ramt, men nu er jeg mere end selvsikker, siger Rohan Dennis.

Australieren skal køre VM-enkeltstarten med udstyr fra landsholdet. En noget utraditionel løsning, idet de fleste ryttere benytter sig af deres daglige teams udstyr som for eksempel cykel, dæk og hjelm.

Men beslutningen kan meget vel have noget at gøre med Tour-exittet.

Rohan Dennis’ tidligere holdkammerat Thor Hushovd fortalte kort tid efter, at Rohan Dennis trak sig på grund af stor utilfredshed med teamets udstyr til løbets enkeltstart.

Rohan Dennis siger, at han ikke bekymrer sig over udstyret op til enkeltstarten denne gang.

Her skal han blandt andre dyste mod Danmarks to deltagere i løbet, Kasper Asgreen og Martin Toft Madsen.

Australieren bliver sendt af sted som den sidste rytter klokken 15.42:30.

Her er de vigtigste starttider til VM-enkeltstarten.