Cykling

Ghaneser uden følgebil skrev VM-historie - sluttede 28 minutter efter vinderen

Christopher Sysmonds er den første ghaneser til at køre et VM-løb. Han endte sidst på enkeltstarten. TV 2 SPORT

For nogen handler VM om at vinde – for andre handler det om at være med. Christopher Sysmonds fra Ghana glæder sig over at repræsentere sit land.

For første gang nogensinde var Ghana med til VM i cykling.

Christopher Sysmonds trillede på sin enkeltstart ind over målstregen i britiske Harrogate. Tiden var 28 minutter langsommere end den senere verdensmester, Rohan Dennis. Sidst af alle 57 startende ryttere.

'Forhåbentlig motiverer det andre'

Men Sysmonds deltog ikke ved VM for slå nogen eller køre efter en bestemt tid. Han viste Ghanas farver frem og viste ghaneserne, at det godt kan lade sig gøre at deltage ved VM i cykling.

- Forhåbentlig motiverer det andre til at begynde på sporten. Det gælder simpelthen bare om at komme ud og cykle og få Ghana på verdenskortet, siger Christopher Sysmonds til TV 2 SPORT.

Foruden at være Ghanas første VM-deltager, så er Christopher Sysmonds også VMs ældste deltager i år.

45 år og 308 dage gammel. En betydelig forskel fra topatleterne.

- Det er spændende og lidt nervepirrende at være med her. Jeg er nok for gammel, og de andre har mere energi, siger Christopher Sysmonds med et lille smil på læben.

Ingen følgebil eller radiomeldinger

Sysmonds er dog alt andet end i dårlig form.

Han har været triatlet de sidste 15 år og har derfor stor erfaring på enkeltstartscyklen. Men erfaringen var også det eneste, der kunne hjælpe ham på onsdagens enkeltstart.

Christopher Sysmonds havde nemlig ingen følgebil med sig. Dermed fik han ingen radiomeldinger, og muligheden for et cykelskift var heller ikke til stede.

- Jeg kørte bare på ren erfaring. 15 år på enkeltstartscyklen var, hvad jeg havde med.

Christopher Sysmonds fik for kun ti dage siden at vide, at han skulle køre VMs enkeltstart.