Cykling

Hård VM-rute præsenteret til 2020

Når VM i landevejscykling næste år skal køres i Schweiz, bliver det på en bjergrig rute, der indeholder mere end 4000 højdemeter.

VM i engelske Yorkshire er i fuld gang i disse dage, hvor de eftertragtede regnbuetrøjer fordeles.

Onsdag blev ruterne til næste års løb præsenteret, og her skal rytterne i herrernes linjeløb ud på i alt 244 kilometer i den bjergrige schweiziske Vaud-kanton.

Ruten til næste års VM for herre elite-rytterne.

Linjeløbet vil have start i byen Aigle, hvor Den Internationale Cykelunion, UCI, har sit hovedkvarter, mens løbet slutter i Martigny.

- Om lidt over et år samles vi igen for at være vidne til en legendarisk udgave af VM. Denne begivenhed på UCI's hjemmebane vil efterlade et varigt præg på de nuværende og fremtidige generationer. Det er jeg sikker på, siger UCI’s præsident David Lappartient ifølge Cyclingnews.

Rytterne skal først køre en længere sløjfe, inden de slutter af med syv omgange på en 20 kilometer rundstrækning i Martigny, hvor stigningen Côte de la Petite Forclaz indgår.

Côte de la Petite Forclaz stiger med 10,2 procent i gennemsnit over fire kilometer og har en maksimal stigningsprocent på 14,5.

Stigningen Côte de la Petite Forclaz, som rytterne skal passere syv gange.

I alt skal herre elite-rytterne køre 4.384 højdemeter på ruten i det schweiziske landskab.

Enkeltstart får ny placering

Ved VM kører herrer elite som regel enkeltstart om onsdagen, hvilket også har været tilfældet ved dette års VM i Yorkshire.

Næste år vil begivenheden blive skudt i gang med mændenes enkeltstart, der dermed bliver kørt søndag 20. september. På enkeltstarten skal rytterne køre 46 kilometer.

De efterfølgende dage skal resten af de deltagende klasser i aktion på enkeltstarten. Mændenes linjeløb vil fortsat afslutte VM, når de kører om den eftertragtede regnbuetrøje søndag 27. september.

Du kan følge det igangværende VM i Yorkshire på TV 2 SPORT og TV 2 Play.