Cykling

Alternativt løb aflyst på grund af politiske uroligheder

Demonstrationerne i Hongkong har stået på det meste af sommeren. Philip Fong / Ritzau Scanpix

Hammer Series i Hongkong er blevet aflyst, da arrangørerne frygter for rytternes sikkerhed efter demonstrationer i landet.

Cykelløbet Hammer Series skulle have fundet sin samlede vinder ved den sidste afdeling i Hongkong i næste måned, men politiske uroligheder har fået arrangørerne til at afblæse begivenheden. Det erfarer TV 2 SPORT.

Borgerne i Hongkong har protesteret på gaderne sommeren over, efter et lovforslag vil gøre det nemmere at udlevere borgere i Hongkong til nabolandet Kina.

De protester har medført, at arrangørerne ikke kan garantere rytternes sikkerhed, og de har derfor set sig nødsaget til at aflyse løbet.

Hammer Series

Formatet i Hammer Series er fundamentalt anderledes fra alle andre UCI-løb på kalenderen. Først og fremmest fordi det ikke er den enkelte rytter, der vinder, men hele holdet.

Hammer Series starter med to pointløb, Hammer Climb og Hammer Sprint, hvor rytterne forsøger at score point til en fælles holdkonto ved at komme over stregen blandt de 10 første.

Der er point på alle omgange, og det betyder, at feltet i flere tilfælde er blevet splittet fra start.

Tidligere I september meddelte arrangørerne bag Hammer Series ellers, at man stadig arbejdede på at afvikle løbet 13. oktober, men at de holdt nøje øje med udviklingen i regionen.

Selvom Hongkongs leder, Carrie Lam, har meddelt i en tale på tv, at hun trækker det omstridte lovudspil tilbage, er protesterne fortsat, da forslaget endnu ikke er opgivet formelt, og arrangørerne af Hammer Series har altså set sig nødsaget til at annullere den sidste afdeling.

Med løbet aflyst bliver det formentlig hollandske Jumbo-Visma, der bliver udråbt som vinder af løbserien, da de førte den samlede stilling før sidste afdeling i Hongkong.

Tennisturnering udsat

Også tennisturneringen Hongkong Open er udsat på ubestemt tid som følge af politiske protester i regionen.

Turneringen skulle have været afholdt 5.-13. oktober. Arrangørerne valgte at udskyde turneringen 'i lyset af den nuværende situation', men oplyste ikke en ny dato.

Hongkong Open er på det laveste niveau på WTA Touren.