Cykling

Dansk VM-fighter ærgrer sig: - Ville gerne have haft en medalje

Andreas Kron var bedste dansker ved U23-herrernes VM-linjeløb. Han var med i den absolutte finale og sluttede som nummer fem.

Et hæsblæsende U23-cykelløb fik sin afslutning i de tidlige aftentimer i engelske Harrogate.

Samuele Battistella blev ny verdensmester efter diskvalifikationen af Nils Eekhoff, men danske Andreas Kron havde en realistisk chance for en medalje.

Med én kilometer tilbage fik han og to andre kontakt med de tre forreste. Desværre havde han ikke flere kræfter i spurten og sluttede i det opdaterede resultat på femtepladsen.

Efter løbet kunne 21-årige Kron gøre status over løbet, hvor han blandt andet var i udbrud og lukkede flere huller.

- Jeg var måske lidt for generøs i udbruddet. Jeg tænkte ikke, at jeg til sidst kunne køre en finale, siger Andreas Kron til TV 2 SPORT

Danskeren viste sig rigtig flot frem i løbet og lignede en af de stærkeste ryttere. Derfor ærgrer han sig også over den missede medalje.

- Om et par dage er jeg nok tilfreds, men jeg ville gerne have haft en medalje, når nu jeg var så tæt på, siger Andreas Kron.

Folk havde ikke mere

VM-løbet blev en rigtig underholdende affære med meget godt cykelløb.

Flere gange animerede danskerne Mikkel Bjerg og Andreas Kron de andre ryttere til at køre med rund.

Folk stak afsted undervejs i løbet, og på de to omgange i Harrogate så det ud til, at en firemandsgruppe ville køre samme til mål.

Men Andreas Kron og to andre formåede at hente gruppen, og så skulle der spurtes om sejren.

Efter løbet kunne Andreas Kron evaluere.

- Vi skiftedes til at køre i dag. Lige som i juniorløbet var det dem, der havde noget at køre med, der kørte væk. Jeg tror ikke, at folk havde mere i sig, siger Andreas Kron.

Mikkel Bjerg kom også i top-ti. Han blev nummer otte.