Cykling

En måned efter alvorligt styrt er brite en af favoritterne til VM

Tom Pidcock tog dette billede fra sygesengen. Tom Pidcocks Instagram

Tom Pidcock vil ifølge ham selv blive skuffet, hvis han ikke bliver verdensmester i U23-herrernes linjeløb.

For en måned siden lå Tom Pidcock på hospitalet. Med blod i hovedet, syninger i hagen og en manglende fortand.

Fredag er han en af de største favoritter til at blive verdensmester i U23-herrernes linjeløb.

Den 20-årige brite kommer ind til løbet som tidligere juniorverdensmester i enkeltstart og forsvarende U23-verdensmester i cyklecross.

Men optakten har mest bestået af at komme tilbage på cyklen og i form.

'Høj på piller'

I midten af august var han involveret i et slemt styrt på en nedkørsel. Det skete på sjette etape af ungdommens Tour de France, Tour de l'Avenir, hvor han lå i frontgruppen. Og kæmpede med om den samlede sejr.

- Jeg vågnede på hospitalet. Jeg kigger på klokken - den var fem om morgenen - og jeg vidste ikke rigtig, hvad der skete.

- Jeg var høj på piller og smertestillende, men jeg kunne bevæge mig, og jeg vidste, jeg ikke var i løbet længere. Jeg vidste, jeg stadig kunne komme til VM. Uanset om jeg ville være i stand til at være kaptajn eller støtte andre, vidste jeg, at jeg kunne køre, sagde han ifølge Cycling Weekly på et pressemøde dagen før linjeløbet.

Jager regnbuestriberne

På trods af den langt fra optimale optakt får det ikke Pidcock til at sænke sine høje ambitioner.

- Podiet ville være godt. Selvfølgelig ville jeg være skuffet, men hvis jeg gør mit bedste, kan jeg ikke klage. Jeg har drømt om at tabe med to millimeter, og spurgt mig selv, om jeg ville være sur eller ej, siger briten, som ikke er kommet frem til et svar.

Ifølge bookmakerne er 21-årige Jasper Philipsen, som fik Tour de France-debut i sommer, den største favorit til at iklæde sig den regnbuestribede trøje.

Løbet kan ses fra klokken klokken 15 på TV 2 PLAY.