Cykling

Forbund klagede, efter rytter blev efterladt grædende ved VM

German Dario Gomez Becerra måtte vente i tre minutter, inden han fik hjælp. TV 2 SPORT

German Dario Gomez Becerra stod længe og ventede på hjælp efter en defekt under juniorernes VM-løb. Colombias cykelforbund har klaget til UCI.

Det gjorde helt ondt at se German Dario Gomez Becerra stå og vente på et hjul ved juniorernes VM-linjeløb.

Med 77 kilometer til mål stod den 18-årige colombianer hjælpeløs i siden af vejen, og på et tidspunkt sad han også og græd i vejkanten.

Mange biler drønede forbi ham, men Colombias egne folk var langt væk fra Becerra, og det samme var de neutrale servicevogne.

Becerra var så hjælpeløs, at det colombianske cykelforbund har klaget til Den Internationale Cykelunion (UCI) og bedt om en forklaring.

- De biler, der skal være der i sådan en situation, er Shimano-bilerne (de neutrale servicevogne, red.).

- UCI havde fortalt os, at der var fire Shimano-biler og fire motorcykler, der skulle være iblandt grupperne. Men vi så ikke en eneste, der kørte forbi ham. Jeg synes, UCI lavede en fejl, siger Colombia-træner Carlos Mario Jaramillo ifølge cyclingnews.com.

Først satte German Dario Gomez Becerra sig i vejkanten og græd, men efter et minuts tid begyndte han at gå op ad vejen med cyklen i hånden.

- Det var et øjeblik med mange frustrationer. Den eneste udvej, jeg kan se for ikke at tabe mere tid, er at begynde og gå. Og ja, det gjorde nok ikke den store forskel, men måske hjalp det mig en lille smule, sagde Becerra til TV 2 SPORT, efter han kom i mål som nummer 60.

Gjorde det for sikkerheden

Forud for Becerras uheld havde der for alvor været gang i cykelløbet.

Mange havde angrebet på stigningen Kidstones Bank, og flere grupper var blevet skabt.

Det var årsag til, at ingen servicevogne kunne hjælpe colombianeren, skriver UCI-rådgiver Pascale Schyns i et skriftligt svar til Colombia-lejren.

- Vejene var virkelig smalle, og med tanke på faren ved at lade biler passere ville vi ikke være sikre på feltets sikkerhed. Derfor besluttede kommissærerne, at ingen biler måtte passere nogen grupper – ligegyldigt om de var holdbiler eller neutrale servicevogne, skriver Pascale Schyns.

Beccera måtte vente fire minutter, før Colombias bil nåede frem til ham. Colombia delte i øvrigt bil med Chile og Paraguay.