Cykling

Lars Michaelsen bliver ledende sportsdirektør på danskerhold

Lars Michaelsen under en bogudgivelsesevent i København. Thomas Sjørup / Ritzau Scanpix

Lars Michaelsen skifter fra årsskiftet Astana ud med Team NTT, der i denne sæson hedder Team Dimension Data, hvor han vil være ledende sportsdirektør.

Team Dimension Data, der fra næste sæson kommer til at hedde Team NTT, er ved at udvikle sig til en mindre danskerkoloni.

Fra årsskiftet vil Lars Michaelsen således tiltræde som ledende sportsdirektør på holdet, der allerede har Michael Valgren på holdkortet og har sikret sig en aftale med talentet Andreas Stokbro. Det skriver Team NTT i en pressemeddelelse.

- Jeg er virkelig overbevist om, at denne rejse vil fortsætte, og derfor er jeg glad for at få denne rolle og blive en del af udviklingen af holdets fremtid, siger Lars Michaelsen til holdets hjemmeside.

Lars Michaelsen har de seneste sæsoner været ansat som sportsdirektør på Astana, men med titlen som ledende sportsdirektør vil han få et noget større ansvar på det sydafrikanske World Tour-mandskab.

Den 50-årige dansker har over ti års erfaring i rollen som sportsdirektør, hvor han blandt andet har været ansat på de hedengangne Team Saxo Bank og Team Radioschack. En kapacitet, som de glæder sig til at få på Team NTT.

- Jeg er virkelig glad for, at Lars kommer med på holdet, når vi skal tage vores næste skridt på rejsen som Team NTT i 2020. Med hans brede erfaring som både rytter og sportsdirektør på øverste niveau vil vi se ham spille en afgørende rolle i det, vi håber at opnå næste år. Vi ser frem til at se, hvilken indflydelse han vil have på vores gruppe, siger holdejer Douglas Ryder.

Lars Michaelsen tiltræder på et hold, der i denne sæson har haft enorme udfordringer. Seks gange har Team Dimension Data krydset stregen først, og blot en enkelt gang har det været i et World Tour-løb.

I år har det sydafrikanske mandskab haft både Michael Valgren og Lars Bak på holdet. Sidstnævnte har valgt at indstille sin karriere efter indeværende sæson, men med tilføjelsen af Andreas Stokbro har de altså sørget for, at der fra årsskiftet fortsat vil være to danske ryttere - og nu også en ledende sportsdirektør.