Cykling

Siggaard skifter til Lotto Soudal - vil være kaptajn igen

Christina Siggaards nuværende hold, Team Virtu, lukker efter denne sæson. Derfor skifter danskeren til Lotto Soudal. Yorick Jansens / Ritzau Scanpix

25-årige Christina Siggaard skifter næste sæson til Lotto Soudal, hvor hun håber, at hun kan genfinde sit topniveau.

En af Danmarks bedste kvindelige cykelryttere Christina Siggaard skifter fra næste sæson til Lotto Soudal på en etårig kontrakt.

Kontrakten med det belgiske World Tour-hold er kommet på plads, efter hendes nuværende hold, Team Virtu, lukker efter sæsonen.

- Jeg har haft kontakt med dem før, og det er virkelig en god gruppe mennesker, der kan se mit potentiale og som vil udvikle mig. Det var her, jeg havde den bedste følelse med at skrive under, siger Christina Siggaard til TV 2 SPORT.

Christina Siggaard har tidligere været en af profilerne på Team Virtu, hvor hun i 2018 vandt den store brostenklassiker Omloop Het Nieuwsblaad. I år har hun primært ageret luksushjælperytter, men det håber hun at ændre med skiftet til Lotto Soudal.

- Jeg får mulighed for at få kaptajnrollen en gang imellem. Så kan jeg udvikle min skarphed i en spurt og i finalerne. På den måde kan jeg flytte mit fokus i forhold til, hvad jeg haft i år på Team Virtu, siger Christina Siggaard.

Christina Siggaards største resultat kom tilbage i 2018, da hun vandt klassikeren Omloop het Nieuwsblad. Det er sådanne resultater, der har fået Lotto-Soudal til at hente hende til holdet.

Store forventninger til dansk profil

Hos Lotto Soudal har man haft Christina Siggaard på radaren i lang tid. Hendes resultater i de belgiske løb har vakt deres opmærksomhed. Derfor har de store forventninger til den danske profil.

- Hun er glad for brosten, hun elsker forårsklassikerne, så der er kun ét sted hun skal være: Belgien. Når hun kan vinde et løb som Omloop Het Nieuwsblad, kan hun også opnå så meget mere, siger Lotto-Soudals sportsdirektør Dany Schoonbaert.

Da jeg skiftede til Team Virtu, troede jeg, jeg skulle slutte min karriere der

Christina Siggaard

På Lotto Soudal bliver Christina Siggaard holdkammerat med den belgiske stjerne Lotte Kopecky, der i kørestil minder meget om danskeren. Derfor forventer hendes kommende hold, at de to profiler kan hjælpe hinanden.

- Hun har erfaring med at køre leadout, men hun er også selv meget hurtig i en spurt, siger Dany Schoonbaert.

Troede karrieren skulle slutte på Virtu

Selvom Christina Siggaard er glad for skiftet til Lotto Soudal, ærgrer det hende alligevel, at hun skal forlade Team Virtu efter tre år.

- Jeg har egentlig haft nogle gode år på Team Virtu. Jeg har også haft et godt samarbejde med Bjarne (Riis, red.). Han har vist, at han har haft tillid til mig og mit potentiale som cykelrytter, siger Christina Siggaard til TV 2 SPORT.

- Da jeg skiftede til Team Virtu, troede jeg, jeg skulle slutte min karriere der. Der var så godt et setup, og det så godt ud for fremtiden. Hvorfor skulle man ikke blive hos noget, der fungerede? Så at det lukker nu, det er selvfølgelig skuffende, siger Christina Siggaard.

Christina Siggaard har måttet trække sig fra elitekvindernes VM-linjeløb i Yorkshire fredag på grund af eftervirkningerne fra et styrt.

Husk, du kan se de resterende danske kvinder kæmpe for medaljer på TV 2 SPORT fra klokken 12.30.