Cykling

Stort VM-drama: U23-verdensmesteren diskvalificeret

Nils Eekhoff er blevet diskvalifeceret af UCI's jury. Dermed rykker Andreas Kron op på en femteplads, mens Mikkel Bjerg bliver nummer otte.

En halv time efter Nils Eekhoff kørte over målstregen som vinder af U23-herrernes VM i linjeløb, har en jury valgt at diskvalificere ham.

Medaljeceremonien blev udskudt i mellemtiden, indtil juryen havde vurderet færdig, og det faldt ikke ud til hollænderens fordel, da de mente, han havde fået hjælp undervejs i løbet.

Italienske Samuele Battistella er dermed ny verdensmester foran Stefan Bissegger (Schweiz) og Thomas Pidcock (Storbritannien).

- Jeg sluttede som nummer to og var egentlig glad. Men nu efter juryens beslutning, siger de, at jeg er nummer et. Det er svært at forstå. Jeg har arbejdet hårdt for det her verdensmesterskab. Jeg vidste, jeg var i god form. Og at have vundet trøjen… jeg kan næsten ikke tro det. Det er fantastisk, siger Battistella til TV 2 SPORT.

'Har ondt af ham'

Det var en official fra fra den internationale cykelunion, UCI, som overbragte italieneren den glædelige nyhed.

- UCI's official sagde 'hey, nu er du verdensmester', og så fyldte lykken bare hele min krop. Jeg kan ikke tro det, siger italieneren, som var sammen med den nu diskvalificerede Eekhoff, da nyheden kom.

- Han var ked af det og græd. Jeg har ondt af ham, men det her er beslutningen fra UCI. Jeg ved ikke, hvad begrundelsen er, men jeg er verdensmester.

Eekhoff ses her cykle bag sin holdbil. UCI har vurderet, at det var i for lang tid.

Dansker også diskvalificeret

Ifølge UCI er begrundelsen 'drafting'. Det vil sige, at hollænderen har kørt for tæt på bilerne, så han kunne cykle i læ og dermed bruge færre kræfter på at komme tilbage til feltet.

Det viste tv-billederne da også tydeligt, efter Eekhoff styrtede med 124 kilometer til mål og kæmpede for at komme tilbage. Det kan du se i videoen over artiklen.

Med diskvalifikationen rykker Andreas Kron fra sjette- op til femtepladsen, mens Mikkel Bjerg rykker op på ottendepladsen.

Sådan er den nye top-10 ved VM.

Udover Eekhoff er danske Andreas Stokbro og Alexander Konychev fra Italien også blevet diskvalificeret.