Cykling

Fuglsang vil krone sin karrieres bedste sæson med VM-titel

Søndag kører herrerne VM i linjeløb. Danmark stiller med otte ryttere – en af kaptajnerne er Jakob Fuglsang, som håber at udnytte sin gode form.

Se herrernes VM-løb søndag fra klokken 09.25 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Søndag er cykelverdenens øjne rette mod Yorkshire. Her bliver det afgjort, hvilken rytter der får lov at kalde sig verdensmester på landevej i et helt år.

Favoritfeltet tæller store navne som Peter Sagan, Mathieu van der Poel og Julian Alaphilippe. Men flere danske navne dukker også op blandt favoritterne.

Blandt dem er Jakob Fuglsang, der allerede før VM har haft et forrygende år. Søndag skal han så forsøge at udbygge det med en VM-medalje.

- Der er altid en chance. Jeg har haft min bedste sæson nogensinde, og jeg føler, at jeg har genfundet min form i Vueltaen. Så jeg vil gøre et godt forsøg, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

Fuglsangs sæson har budt på flere store resultater.

Samlet sejr i Critérium du Dauphiné, sejr i Liége-Bastogne-Liége og en etapesejr i Vuelta a España er nogle af de største højdepunkter fra danskerens sæson.

I de to sidstnævnte er Fuglsang kommet alene til målstregen efter angreb ude på ruten. Den samme opskrift skal følges denne gang, hvis en dansker skal kunne iklæde sig VMs regnbuetrikot.

- Hvis vi skal kunne gå hen og vinde løbet, skal vi ikke hjem med Gilbert, Valverde og andre hurtige folk. Jeg tror ikke, at du kommer til at se et felt, der kommer hjem. Det ville være højst overraskende, hvis det skulle ske. Vi skal forsøge at være med i det, der kører, siger Jakob Fuglsang.

Troede ruten var hårdere

VM-feltet skal køre 280 kilometer fra Leeds til Harrogate, hvor de slutter med syv omgange rundt i gaderne.

Fuglsang har sammen med resten af landsholdet været ude at træne på ruten. Og faktisk er han overrasket over den.

- Jeg havde umiddelbart troet, at den var lidt hårdere, end den ser ud til at være, siger han.

Men han har også kigget på vejrudsigten, der lover regn fra start til slut.

Og det kan få en afgørende betydning.

- Vejret kommer selvfølgelig til at spille ind. Det bliver jo det her klassiske engelske vejr. Der er alt det, der skal til, for at det bliver et rigtig hårdt løb, siger Jakob Fuglsang.

Danmark stiller til start med Michael Valgren, Kasper Asgreen, Michael Mørkøv, Mads Pedersen, Magnus Cort, Christopher Juul Jensen, Casper Pedersen og Jakob Fuglsang.