Cykling

Hollænder ny verdensmester efter magtdemostation

Der var ingen tvivl om, at hollandske Annemiek van Vleuten var den stærkeste, da hun vandt kvindernes VM i linjeløb efter en lang dag alene i udbrud.

Det blev til hollandsk guld, da Annemiek van Vleuten efter mere end 90 kilometers solokørsel i suveræn stil vandt kvindernes VM i linjeløb.

Med 94 kilometer til mål angreb den 36-årige hollænder, og herfra så hun sig ikke tilbage. Den 36-årige hollænder vandt sin første VM i linjeløb med over to minutter ned til nummer to. Annemiek van Vleuten er to gange tidligere blevet verdensmester i enkeltstart.

  1. Annemiek van Vleuten, Holland
  2. Anna van der Breggen, Holland
  3. Amanda Spratt, Australien

Dagens bedste dansker blev Amalie Dideriksen, der sluttede som nummer 13.

Sådan gik løbet (Ritzau)

Van Vleuten satte tidligt sit angreb ind, og med 87 kilometer igen var hun alene i front med 50 sekunder ned til en gruppe, hvor Cecilie Uttrup Ludwig lå sammen med syv andre ryttere.

Efter 75 kilometer havde forfølgerne et minut op til Annemiek van Vleuten, der bare fortsatte med at give den gas og ikke så sig tilbage. Feltet var da to minutter efter forfølgerne.

De øvrige fire danske ryttere lå i feltet, som med 60 kilometer tilbage havde næsten tre minutter op til van Vleuten, der øgede med halvandet minut til gruppen med forfølgerne.

Her blev der forsøgt angreb på skift, men med over 50 kilometers kørsel alene i benene øgede Annemiek van Vleuten stadig til gruppen med Cecilie Uttrup Ludwig.

Hollænderen kunne se frem til tre omgange inde på rundstrækningen i Harrogate med et forspring på to minutter og 37 sekunder, og hos forfølgerne var der slet ikke enighed om jagten.

Det fik den nye verdensmester i enkeltstart hos kvinderne, Chloe Dygert fra USA, til at angribe fra gruppen med Cecilie Uttrup Ludwig, og danskeren endte i en mindre forsamling længere tilbage, inden hun blev opslugt af feltet.

Dagens bedste dansker blev Amalie Dideriksen, der sluttede som nummer 13. Video: Malthe Henriksen

Dygert lå alene og jagtede hollænderen i front, men amerikaneren gik kold og blev hentet af Anna van der Breggen og Amanda Spratt, der skulle køre om andenpladsen.