Cykling

- En drengedrøm der går i opfyldelse, siger Mads Pedersen om VM-guld

Den danske cykelrytter vandt guld efter en spurt mod italienske Matteo Trentin og schweiziske Stefan Küng.

Efter 261 kilometer og seks en halv time i sadlen kan danske Mads Pedersen kalde sig ny verdensmester i landevejscykling.

Den danske rytter er lykkelig for sin nye titel, der blev vundet på en regnvåd rute omkring Harrogate i England.

- Det er enhver rytters drøm at iklæde sig den dragt, og at jeg nu kan gøre det, er helt utrolig, siger Mads Pedersen i det officielle vinderinterview.

Det er fuldstændig sindssygt. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige

Mads Pedersen, verdensmester i landevejscykling

- Håbede på medalje

Udsigten til at kunne iklæde sig den regnbuefarvede verdensmestertrøje det kommende år, glæder Mads Pedersen, men guldet kommer som en overraskelse for den danske rytter:

- Det var ikke, hvad vi (det danske landshold red.) ventede fra starten af dagen, siger Mads Pedersen og uddyber over for TV 2 SPORT:

- Det er en drengedrøm, der går i opfyldelse nu. Det er vanvittigt. Det er fuldstændig sindssygt. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige.

Mads Pedersen afslører, at han først 20 meter fra stregen følte sig sikker på sejren:

- Jeg var sikker på, at Trentin ville slå os i spurten, så jeg håbede bare på en medalje, siger den danske cykelrytter til TV 2 SPORT.

Animerede VM-løbet

Mads Pedersen var i den grad med til at animere VM-løbet.

Han åbnede finalen og kørte med fire omgange tilbage af den knap 14 kilometer lange rundstrækning omkring Harrogate alene op til den førende rytter, schweiziske Stefan Küng.

- Jeg var virkelig motiveret, så det handlede bare om at være med fremme hele tiden og sørge for ikke at komme på bagkant, siger Mads Pedersen om taktikken i VM-løbet.

Valgren og Fuglsang skulle gemmes

Mads Pedersen afslører desuden, at den danske taktik fra start var, at Jakob Fuglsang og Michael Valgren skulle gemmes og først angribe i den absolutte finale.

Men da de to danske ryttere ikke kunne følge hollandske Mathieu van der Poels angreb, var det op til Mads Pedersen at sikre Danmark en topplacering.

Hollænderen kørte med tre omgange igen op til frontgruppen med danske Mads Pedersen, og van der Poel fik blandt andet italienske Matteo Trentin med på hjul op til fronten.

Forhåndsfavoritten Mathieu van der Poel gik dog kold på sidste omgang af rundstrækningen, og det udnyttede Mads Pedersen til fulde.

Den 23-årige dansker vandt på fornem vis guldmedaljen efter en spurt mod italienske Matteo Trentin og schweiziske Stefan Küng, der henholdsvis vandt sølv og bronze.