Cykling

Suveræn verdensmester med rørende gestus: - Jeg tænkte på min far

Annemiek van Vleuten kørte fra alle andre ved kvindernes VM. Til sidst havde hun tid til at sende en hilsen til sin afdøde far.

Kvindernes VM-linjeløb nåede aldrig at blive spændende.

Hollandske Annemiek van Vleuten punkterede nemlig løbet ved at køre fra feltet med over 100 kilometer igen og hele vejen alene til målstregen.

Hun var to minutter foran nærmeste konkurrent og havde tid til lidt mere end bare cykling på de sidste kilometer. Hollænderen pegede således på et tidspunkt på sine øreringe.

- Det er en gave, jeg har fået af min far, og jeg havde dem også på til OL i Rio, hvor de gav mig held. Min mor var her også i dag, så jeg ville vise, at jeg tænkte på min far, siger Annemiek van Vleuten til TV 2 SPORT.

Hollænderes far døde tilbage i 2008, da hun var 25 år gammel.

Otte år senere, i 2016, lignede Annemiek van Vleuten en sikker olympisk vinder på vejene i Rio.

Men med ti kilometer tilbage styrtede van Vleuten på en nedkørsel med hovedet forrest og lå i flere minutter helt stille i siden af vejen.

Billedernes voldsomhed taget i betragtning slap hollænderen nådigt fra styrtet. Hun pådrog sig tre brækkede ryghvirvler og en hjernerystelse.

- Følte mig dum

Tre år senere er hun verdensmester i linjeløb for første gang i karrieren.

Med over 100 kilometer til målstregen stak hun afsted på rutens anden stigning, Lofthouse. Derfra så hun ikke en eneste konkurrent i resten af løbet.

Den lange solotur var dog ikke en del af den oprindelige taktik.

- Jeg kan ikke anbefale det, for det var ikke særligt sjovt. Først med 15 kilometer til mål tænkte jeg, at det var muligt at vinde – indtil da troede jeg ikke på det. Jeg følte mig dum, siger Annemiek van Vleuten.

Følelsen af at være dum gav hende dog den største sejr i karrieren.

Før lørdagens VM-triumf havde Annemiek van Vleuten vundet VM i enkeltstart to gange: I 2017 og 2018.