GO'

Mads Pedersen forsvarer Rolf Sørensen: - Han har haft ret i mange år

Rolf Sørensen var stærkt bevæget efter Mads Pedersens VM-triumf, og nu får eksperten også rosende ord med på vejen af hovedpersonen selv.

- Han er verdensmester. Den her sejr ville jeg have givet alle mine for.

TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen var tydelig berørt, da Mads Pedersen søndag blev den første danske mandlige cykelrytter for professionelle til at blive verdensmester nogensinde.

I en nervepirrende afgørelse fulgte den tidligere cykelstjerne ivrigt Mads Pedersen over stregen med sin kommentering. Men der blev pludseligt stille fra den ellers snakkesaglige cykelekspert, da det gik op for ham, at Danmark for første gang har en mandlig verdensmester i linjeløb for professionelle.

Selvom verdensmesteren havde nogle hektiske timer søndag efter sejren, har han alligevel fanget, at eksperten var rørt under kommenteringen.

- Jeg måtte lige lukke ned for telefonen nogle timer, da det gik helt amok. Men der gik ikke lang tid, før jeg hørte, at Rolf måtte knibe en tåre. Det er altid rart, at man kan få en voksen mand til at græde, siger Mads Pedersen i 'Go' Morgen Danmark'.

- Rolf har altid troet på os og min årgang. Hver gang vi har kørt cykelløb, bliver der talt pænt om os, og der bliver troet på, at vi kan vinde, selvom vi er oppe imod de store stjerner. Der er desværre for mange, der griner ad ham, men nu begynder vi at vise, at han har haft ret i mange år.

Rolf Sørensen var stærkt bevæget efter Mads Pedersens VM-triumf, og nu får eksperten også rosende ud med på vejen af hovedpersonen selv. Video: TV 2 SPORT

Rolf Sørensen: Det er kun starten, det her

Cykeleksperten fortæller selv, at han aldrig tvivlede på danskeren, og at han godt ved, at Mads Pedersen heller ikke selv gjorde det.

- Jeg var ved at få et hjerteslag i går (søndag, red.). Jeg vidste godt, at du kunne vinde det, da du sad i finalen. Jeg ved, at du ikke tvivlede på dig selv inderst inde, da du sagde, at du ikke kunne slå Trentin. Efter sådan et løb kan du køre den spurt, som ingen andre kan. Det var bare fedt, siger Rolf Sørensen.

Den tidligere danske cykelrytter har fulgt med i de danske mandlige cykelrytteres resultater, siden de var juniorryttere. Det, de danske ryttere præsterer i øjeblikket, er ingen tilfældighed, siger han.

- Det er en bølge, der kommer til at rulle nu. Der er mange på Mads’ niveau eller lige under, der kommer til at vinde store løb. Jeg er ikke jubeloptimist, men realist. Jeg ved, hvad de kan præstere. Det er begyndelsen på det helt store, siger Rolf Sørensen.

Godt 50 kilometer fra mål var Mads Pedersen selv med til at starte det udbrud, der endte med at holde til mål.

I spurten var han suveræn, og derfor kan han nu kalde sig for verdensmester.