Cykling

Verdensmester Mads Pedersen hyldet i lufthavnen: - Det er helt sindssygt

Venner, familie og pressen var mødt talstærkt op i ankomsthallen for at hylde den danske verdensmester, som var overvældet over modtagelsen.

Mads Pedersen fik en varm velkomst, da den nykårede danske verdensmester i landevejscykling landede i Københavns Lufthavn i Kastrup.

Kort efter klokken 13 havde Mads Pedersen igen dansk grund under fødderne, og det var en overvældet verdensmester, der mødte familie, venner og pressen i lufthavnen.

- Det er helt sindssygt at komme hjem til den modtagelse. Det er vildt at se så mange mennesker, der er mødt op for at fejre resultatet, siger Mads Pedersen.

Verdensmesteren var i ankomsthallen iklædt den ikoniske regnbuefarvede VM-trikot, og den danske cykelrytter havde guldmedaljen hængende om halsen som det synlige bevis på søndagens triumf på landevejene omkring Harrogate i det nordøstlige England.

Mads Pedersens VM-guldmedalje.

Fly oversprøjtet med vand

Allerede da flyet med Mads Pedersen landede i Kastrup, begyndte den fornemme modtagelse.

Brandbiler fra Københavns Brandvæsen holdt klar på landingsbanen og sørgede for at sprøjte en vandsalut af sted til den danske verdensmester.

Den danske verdensmester fik en fornem modtagelse i Kastrup Lufthavn. Video: TV 2 SPORT

Inde i ankomsthallen var venner, familie og pressen mødt talstærkt op for at hylde Mads Pedersen.

Lars Kaspersen, bestyrelsesmedlem i Danmarks Cykel Union (DCU), var den første til at tale til VM-vinderen og komme med lykønskninger.

DCU håber, at Mads Pedersen en dag vil stille til start i PostNord Danmark Rundt.

- Jeg har talt med løbsdirektøren (Jesper Worre red.). Om vi så skal starte i Holbæk og køre igennem Tølløse, så gør vi det for, at du kommer til PostNord Danmark Rundt næste år, lød det fra Lars Kaspersen.

- Det er en aftale, svarede den danske verdensmester på invitationen.

Rørt verdensmester

Selv om Mads Pedersen havde forberedt sig på en anderledes modtagelse end normalt, var VM-guldvinderen overvældet over den flotte modtagelse i lufthavnen.

- Normalt kan jeg gå igennem lufthavnen, men ikke i dag. Det er helt sindssygt og fanstatisk, siger Mads Pedersen til TV 2 og uddyber sit syn på VM-guldet:

- Det sker måske kun én gang i ens karriere, at man oplever ting som det her.

På trods af den store hype de seneste 24 timer vil Mads Pedersen forsøge at fortsætte sit liv som før VM-triumfen.

- Titlen betyder sindssygt meget. Men jeg vil stadig være den samme og holde begge ben på jorden, lyder det fra Mads Pedersen.

Verdensmester i linjeløb Mads Pedersen ankommer med sin kæreste Lisette til Københavns Lufthavn.

Sejr med afledt effekt

VM-triumfen har allerede ændret cykelrytterens karriere på det sportslige plan, men sejren kan vise sig - også - at have en anden afledt effekt, som glæder danskeren.

VM-sejren kan nemlig være med til, at flere danskere får øjnene op for cykelsporten.

Det siger Mads Pedersen til TV 2.

- Hvis mit drive hjælper andre til at komme ud på cyklen, så vil jeg fortsætte med at cykle endnu længere, lyder det fra den danske verdensmester.