Cykling

Mads Pedersen er ikke i tvivl om næste store mål efter VM-triumfen

Efter karrierens største triumf har verdensmesteren Mads Pedersen allerede øjnene rettet mod et af cykelsportens monumenter i foråret.

Den 23-årige cykelrytter Mads Pedersen skrev sig ind i historiebøgerne, da han som den første dansker nogensinde vandt herrernes VM i landevejsløb.

Det betyder dog langt fra, at alle karrierens største mål er opfyldt. En VM-sejr var ét af dem, men for den unge dansker fylder den franske brostensklassiker Paris-Roubaix også rigtig meget. Også her kan han blive den første dansker til at vinde løbet og skrive historie.

- Den næste store drøm er at vinde Paris-Roubaix. Jeg vandt løbet som juniorrytter, og der får man en helt almindelig, lille brosten, som er trofæet i Roubaix. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at have den store brosten, som man får for en professionel sejr - ved siden af den lille derhjemme.

- Det er helt klart det næste mål på listen, fortalte Mads Pedersen i Go' aften Danmark efter VM-triumfen.

'Jeg elsker at køre Roubaix'

Den danske verdensmester har aldrig lagt skjul på, at Paris-Roubaix rangerer helt i toppen af hans favoritløb.

Han har kaldt løbet på de mange brosten for ekstremt, modbydeligt og vidunderligt. Samtidig har Mads Pedersen slået fast, at han tror på, han vinder løbet på et eller andet tidspunkt i løbet af karrieren.

- Jeg elsker at køre Roubaix. Der er et eller andet specielt over det løb, der giver mig sommerfugle i maven, sagde danskeren før starten i 2018, hvor han kort forinden var blevet nummer to i en anden klassiker - Flandern Rundt.

Glæder sig allerede til næste år

I sine tre første forsøg er det endnu ikke lykkes for Mads Pedersen at finde den rette opskrift i de "voksnes Paris-Roubaix". Senest skuffede han sig selv i årets udgave, hvor han blev nummer 51 efter flere måneders hård træning op til løbet.

Nedturen har dog ikke ændret på hans tilgang til løbet og målene for fremtiden, efter han nu er blevet verdensmester.

- Paris-Roubaix er et af mine drømmeløb, og VM har også altid været det. Nu står jeg med sejren i et af dem. Så må vi håbe, jeg en dag kan få Roubaix med hjem også. Jeg synes jo, det er et lirens løb. Det er et sindssygt hårdt løb, og man går lidt i ekstremerne, så jeg glæder mig til at køre det næste år, lød det fra Mads Pedersen i lufthavnen, da han vendte hjem med VM-trikoten.

Det var i juniorernes Paris-Roubaix i 2013, at Mads Pedersen kørte sig til sejren. En sejr, du kan genopleve her:

Mads Pedersen sejrer for andet år i træk på Velodromen i Roubaix som junior.

Som en start bliver først optræden i VM-striberne endagsløbet Tour de l'Eurométropole på lørdag.