Cykling

- Mads Pedersens VM-triumf er årtiets overraskelse, siger Wiggins

Mads Pedersen kan det næste år iføre sig den regnbuefarvede trøje. Ben Stansall / Ritzau Scanpix

Bradley Wiggins var glad for at se en uventet verdensmester i cykling, da Mads Pedersen triumferede i søndags.

Den tidligere Tour de France-vinder Bradley Wiggins er imponeret over, at 23-årige Mads Pedersen søndag vandt VM i landevejsløb. Briten kalder det den største VM-overraskelse i mindst 16 år.

For selv om VM-løbet qua holdsammensætningen adskiller sig fra de øvrige løb i kalenderen, ender det ofte med, at en prominent og etableret cykelrytter løber med titlen og kan iføre sig regnbuetrøjen.

Det siger Wiggins til den spanske sportsavis Marca.

- Indtil Mads Pedersens triumf var de to største overraskelser nok Oscar Freires første sejr i 1999, og Igor Astarloas sejr i 2003.

- Historien omkring den regnbuefarvede trøje er meget speciel, og kun få ryttere får lov til at køre i den. Når man tager Pedersens alder i betragtning, er det meget usædvanligt, og noget vi måske ikke kommer til at se i årevis. Det er lige præcis sådan noget, der gør VM specielt, siger Bradley Wiggins.

Han har selv kørt i regnbuetrøjen, efter at han i 2014 blev verdensmester i enkeltstart.

Selv om VM-succesen kom som en overraskelse for den nu pensionerede Wiggins, havde han lagt mærke til den talentfulde dansker før triumfen i Harrogate.

- Pedersen blev nummer to i Flandern Rundt sidste år, og der beviste han, at han er en stærk rytter. Nu skal han absorbere de ting, han allerede har opnået, siger Wiggins.

Onsdag bliver Mads Pedersens VM-guld fejret med pandekager på Københavns Rådhus.