Cykling

Cort søgte lift til Rådhuspladsen - nåede frem til at fejre verdensmesteren

Magnus Cort nåede alligevel frem til Rådhuspladsen, så han kunne fejre verdensmester Mads Pedersen.

Artiklen er blevet opdateret, efter at Magnus Cort alligevel nåede frem.

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), serverede onsdag eftermiddag de berømte rådhuspandekager for Mads Pedersen, der søndag blev verdensmester i landevejscykling.

Magnus Cort var en af de syv danske holdkammerater, der hjalp Pedersen frem til sejren, og han var klar til at deltage i fejringen af den danske verdensmester.

Det ville betyde meget, for jeg er taget til Danmark kun på grund af det

Magnus Cort om at deltage i fejringen

Men danskeren fik problemer med togtrafikken og troede faktisk, at han ikke ville nå det. Han kom dog frem og fik også smagt på pandekagerne. Og det glædede verdensmesteren.

- Der blev gemt lidt til Magnus. Han kommer fra Girona for at være med her og var ved at miste pandekagerne. Det er godt, at han nåede det, sagde Mads Pedersen til Ekstra Bladet.

Da Magnus Cort indså, at togtrafikken ville give problemer, søgte han hjælp på det sociale medie Twitter. Her eftersøgte han et lift, så han kunne komme frem i tide. Det er dog ikke lykkedes.

- Jeg var egentlig i god tid og havde taget toget en time før, end jeg behøvede, da jeg godt vidste, at der kan være problemer. Men der var to personpåkørsler, og det betyder, at der ikke kan køre tog på den strækning, sagde Magnus Cort til TV 2 SPORT.

Mads Pedersen selv var hurtig til at dele opslaget, så han kunne få sin holdkammerat frem.

- Hjælp Magnus - det ville betyde meget at have ham med til pandekager, skriver den nykårede verdensmester.

Kun taget til Danmark på grund af det

Magnus Cort fik først at vide tirsdag, at han var inviteret til fejringen. Han tyggede på det i et par timer og bestilte så en flybillet til Danmark med destinationen Billund Lufthavn.

- Jeg var på vej til Andorra og for at holde noget ferie, men planlagde så en rejse til Danmark for at nå fejringen. Det ville betyde meget, for jeg er taget til Danmark kun på grund af det, så det er rigtig irriterende, siger Magnus Cort.

Magnus Cort overnattede i Horsens tirsdag aften og havde regnet med at tage til København onsdag formiddag. Men to personpåkørsler har altså lammet togdriften.

Fejringen af Mads Pedersen startede klokken 16.30, hvor der efterfølgende var tale fra overborgmester Frank Jensen samt en tale fra Henrik Jess Jensen, der er formand for Danmarks Cykle Union.