Cykling

Statsministeren holdt tale for Mads Pedersen: - En fuldstændig vild præstation

Mads Pedersen blev onsdag fejret på Københavns Rådhus efter sin historiske VM-titel i weekenden.

Man ved, at man har leveret nogen særligt, når både overborgmesteren i København og Danmarks statsminister møder op for at hylde én med rådhuspandekager og taler.

Og noget særligt var lige præcis, hvad den 23-årige danske cykelrytter Mads Pedersen leverede søndag, da han blev den første danske verdensmester på herresiden i landevejscykling for professionelle.

Den enestående præstation afstedkom en invitation til Københavns Rådhus, hvor overborgmester Frank Jensen (S) sammen med statsminister Mette Frederiksen (S) talte for i fejringen af Mads Pedersen.

- Det er jo en helt unik sportspræstation, vi ser her fra Mads’ side. Vi har aldrig haft det verdensmesterskab før (på herrersiden, red.), og han er i starten af 20’erne, så i sig selv er det en fuldstændig vild præstation, fortalte statsministeren til TV 2 efter talen.

En stolt statsminister

Både Mette Frederiksen og Frank Jensen holdt taler til den nyslået verdensmester Mads Pedersen.

Allerede i talen var Danmarks statsminister fyldt med rosende ord til den danske cykelrytter.

- Kære Mads. Også et stort tillykke fra mig og regeringen. Det er ikke hver dag, at vi i Danmark får en verdensmester. Kæmpe stort tillykke og kæmpe stor respekt.

- Med din indsats har du jo skrevet en del af Danmarkshistorien, og derfor vil vi blive ved med at se tilbage på dig og dine præstationer. Jeg tror slet ikke, du må undervurdere, hvor meget det kommer til at betyde for den sport, som du selv elsker.

- Jeg tror på mange måder, din historie er gået lige hjertet på vores cykelnation. Jeg så voksne mænd græde på TV, og det er ikke så tit, man oplever det, fortalte Mette Frederiksen i sin tale.

Efter talerne og de berømte rådhuspandekager blev der også skrevet en masse autografer til de fremmødte fans, som deltog i hyldesten.

Verdensmesteren Mads Pedersen, TV 2 SPORTs cykelkommentator Rolf Sørensen og Statsministeren, Mette Frederiksen, udvekslede lidt ord til pandekagefejringen.
Mads Pedersen skriver autografer til de mange fremmødte cykelfans.
Mads Pedersen overrækker en gave til sin gamle cykelklub Holbæk Cykelklub.

Mads Pedersen skal allerede i aktion på lørdag, hvor han for første gang skal bære verdensmestertrøjen. Her gælder Tour de L'Eurométropole i Belgien.