Cykling

Dansker glæder sig over fusion trods mangel på information

Mads Würtz Schmidt ser frem til, at der sker noget nyt på holdet. Christian Hartmann / Ritzau Scanpix

Selvom Mads Würtz Schmidt ikke personligt har fået noget at vide om, at han fortsætter på holdet, har han ingen grund til at tro andet.

Cykelholdet Israel Cycling Academy kommer næste år til at køre på sportens højeste niveau, World Touren,

Efter længere tids rygter er holdet blevet enig med det nuværende Katusha-hold om at overtage den licens, som Katusha lige nu kører på. Den internationale cykelunion (UCI) mangler stadig at godkende licensoverdragelsen, men det burde ikke været noget problemer, skriver holdet.

Danske Mads Würtz Schmidt har også kontrakt med Katusha-holdet i næste sæson, og han vurderer, at fusionen tiltrængt.

- Det kommer helt sikkert til at ændre nogle ting. Det er et nyt hold, og det er nyt for alle. Jeg synes, at det lyder spændende, hvad der er meldt ud. Det bliver i hvert fald bedre, end det har været. Det er jeg sikker på, for der trængte til at ske noget forandring, siger Mads Würtz Schmidt til TV 2 SPORT.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at det ikke er gået super godt for Katusha i de seneste to sæsoner. Der trængte til at ske noget nyt. Jeg tror, at det er sådan lidt ligegyldigt, hvilken forandring det har været, så ville det være mod bedre tider. Så jeg er rigtig positiv omkring det, og jeg glæder mig til, at vi skal på samling engang, møde hele holdet og se, hvad det ender ud med.

Mads Würtz selv er ikke blevet kontaktet

Selvom Mads Würtz Schmidt, der kørte sit første Tour de France for Katusha i år, glæder sig fusionen, er der stadig lidt usikkerhed omkring det.

Han har nemlig ikke selv fået en direkte melding fra holdet. Han har kun læst den meddelelse, som Israel Cycling Academy har lagt ud.

- Jeg kan ikke rigtig sige så meget om holdet generelt, for vi har ikke fået nogen meldinger. Jeg ved ikke, hvem der kommer til at være af ryttere, hvem der kommer til at være sportsdirektører, og hvad vi kommer til at køre på af udstyr. Jeg ved ingenting. Jeg ved bare, at der er et hold.

- Jeg synes godt, at de kunne have sendt en mail ud til ryttere, men det kan være, at det er, fordi de ikke helt har styr på, hvem der er på holdet. Men jeg synes godt, at de kunne have sendt en mail om, at nu var der noget på bordet, og fremtiden var sikret.

Danskeren forklarer, at de under sommerens Tour de France fik at vide, at de to hovedsponsorer smuttede, og at det ikke så alt for godt ud.

Dog blev der arbejdet på en masse nye potentielle parterne, og derfor var Mads Würtz Schmidt sikker på, at det nok skulle gå.

- Jeg har fulgt med, og min agent har også gjort, hvad han kunne, for at få informationer. Her den seneste måneds tid, har jeg ikke været så nervøs igen, siger han.

Israel Cycling Academy announcement: Israel Cycling Academy to join World Tour in 2020. ICA to take control of the...

Posted by Israel Cycling Academy on Wednesday, October 2, 2019