Cykling

'Irriteret' Mads Pedersen er blevet syg inden første løb som verdensmester

Efter en uges VM-fest er Mads Pedersen blevet syg og får svært ved at forsvare sejren i belgisk endagsløb.

Verdensmesteren i landevejscykling, Mads Pedersen, betaler nu prisen for en ekstremt travl uge med rådhuspandekager, autografer og fest.

Han triller lørdag ud til sit første løb i den regnbuefarvede VM-trøje med sygdom i kroppen.

- Som du nok kan høre på stemmen, så knaser den lidt. Det er en del af, hvad der er sket hele ugen, hvor jeg har tonset rundt til diverse arrangementer. Jeg ville ikke have været dem foruden. Men jeg betaler prisen nu, siger Pedersen.

Mads Pedersen er forsvarende vinder af Tour de l'Eurométropole, som starter i den belgiske by La Louviere. Danskeren har næppe nogensinde fået så meget opmærksom før et cykelløb.

Alle skal have et foto eller en autograf af Trek-rytteren, som stiller op på en ny hvidlakeret cykel med regnbuestriber.

Ved holdpræsentationen går speakeren en oktav op, da han skal præsentere Pedersen som sidste rytter. Hans messende stemme brager ud over torvet om, hvordan danskeren har "trodset elementernes" rasen på vej mod VM-guldet.

Derpå får den 23-årige dansker gaver, og han skal trykke en kø af ventende hænder.

- Der er markant flere mennesker omkring mig nu. Men følelsen er, at jeg ikke er 100 procent forberedt til cykelløbet. Det irriterer mig en lille smule.

- Men med det, der er sket i sidste uge, så er det ok at være lidt småsyg og ikke helt 100 procent klar til i dag, siger Mads Pedersen.

Han regner med at skulle køre for holdkammeraterne Edward Theuns og Jasper Stuyven.

Mads Pedersen er klar til at arbejde for det igen, når sygdommen er væk.

- Nu skal der bare arbejdes endnu hårdere, og man får ikke lov til det samme heller. Nu skal man være endnu stærkere, for nu skal jeg sidde med folk som Peter Sagan i de absolutte finaler. Det er først nu, at det rigtig hårde arbejde starter, siger Mads Pedersen.

Mads Pedersen vandt Tour de l'Eurométropole sidste år i en spurt i regnvejr. I år er vejret bedre. Det er tørt - dog køligt.