Cykling

Quick-Step-sprinter brækker arm, skulder og ribben i styrt

Tour de l'Eurométropole fik en kedelig afslutning for den colombianske sprinter Alvaro Hodeg, der kom slemt til skade i et solostyrt.

Quick-Steps 23-årige sprintertalent Alvaro Hodeg lå lørdag i en god position på de afgørende hundrede meter af endagsløbet Tour de l'Eurométropole, da han styrtede i et 90 graders højresving.

I udgangen af svinget kom colombianeren for langt ud og ramte "fødderne" på en metalbarriere, så han røg forover cyklen. Efter Hodeg havde modtaget behandling på asfalten i over ti minutter, blev han kørt væk i en ambulance. Quick-Step kan nu fortælle, at styrtet har kostet flere frakturer.

Her rammer Hodeg metalbarrieren og styrter forover.

- Han har et brud i venstre underarm, højre skulder og to brækkede ribben. Det vil kræve en operation i skulderen, som skal udføres søndag i Belgien, skriver holdet.

Spurten blev vundet af Sport Vlaanderens belgiske rytter Piet Allegaert, mens Quick-Step-holdkammeraten Florian Sénéchal i fraværet af favoritten Hodeg spurtede en andenplads hjem.

Europamester kritiserer barriere-valget

Colombianske Hodeg har ellers haft en flot sæson, og så sent som torsdag i denne uge vandt han Sparkassen Münsterland Giro foran stærke sprintere som Pascal Ackermann, Fernando Gaviria og Max Walscheid.

Derfor var han også udråbt som favorit til at vinde lørdag. Efter styrtet er meldingen også, at han forsat vil blive overvåget for tegn på hjernerystelse, men at hans tilstand er stabil.

Mitchelton-Scott-rytteren og europamesteren, Matteo Trentin, langer efter styrtet ud efter valget af de barrierer, der tidligere har været kritiseret. Ifølge ham skaber det en unødvendig risiko med de "fødder", der stikker ud til hver sin side under barrieren.

- Problemet er ikke kun i spurten. Vi kører også 60 kilometer i timen eller mere i andre dele af løbet. Den slags barrierer bør ulovliggøres ALLE STEDER. Bare se på, hvor farlige de var til verdensmesterskaberne eller under enkeltstarterne i årets Grand Tours. "Flade barriere-fødder" er tilgængelige alle steder i verden, skriver Trentin på Twitter.

Alvaro Hodeg har kontrakt med Quick-Step til udgangen af 2021.

Det var i øvrigt samme løb, hvor den nykårede verdensmester Mads Pedersen kørte første gang i sin nye regnbuetrøje. Danskeren døjede dog med sygdom og udgik undervejs.