Cykling

Dumoulin satser alt på Tour de France og OL

Tom Dumoulin har vundet VM i enkeltstart tidligere i karrieren. Næste år er Tour de France dog det store mål. Jeff Pachoud / Ritzau Scanpix

Tom Dumoulin satser benhårdt på succes i Tour de France og ved OL i næste sæson.

Tre gange i karrieren har hollandske Tom Dumoulin trådt op på podiet og jublet over en sejr ved Tour de France.

Alle gange har hollænderen dog 'kun' fejret etapesejre, men næste år sætter den nu 28-årige tempospecialist alt ind på at kunne blive hyldet for den samlede sejr på det øverste podietrin i Paris.

Det samlede klassement i verdens største cykelløb i næste sæson er nemlig det altoverskyggende mål for Tom Dumoulin, efter en knæskade forhindrede ham i at stille til start i dette års udgave. Det afslører hollænderen i et interview med NOS.

- Genoptræningen med mit knæ går som forventet. Jeg kører hver dag, og jeg satser på Tour de France næste år.

- Jeg ved, hvad jeg gerne vil opnå i min karriere. Jeg vil være den bedste version af mig selv på cyklen i fem, seks eller måske syv år, og den følelse er stærkere end nogensinde.

I de sidste to sæsoner har Giro d'Italia ellers været det store mål for hollænderen, men det løb springer han over næste år for at fokusere på Tour de France.

Nyt hold til nye mål

Udover næste års rundtur på de franske landeveje har Tom Dumoulin ligeledes sat et stort kryds ud for næste års Olympiske Lege i Tokyo, der begynder bare fem dage efter afslutningen på Tour de France.

- Det er ikke det mest ideelle scenarie, at de to ting er placeret så tæt på hinanden, men jeg er overbevist om, at jeg kan kombinere Tour de France og OL, forklarer Dumoulin.

De nye mål skal i næste sæson jagtes for et nyt hold.

Efter otte år på det hollandske Sunweb-mandskab valgte Tom Dumoulin i sommer at skifte til Team Jumbo-Visma, hvor han skrev under på en kontrakt for de næste tre sæsoner.

Tom Dumoulins bedste resultat i Tour de France er en andenplads, der blev hentet hjem i 2018. Hollænderen vandt i 2017 sin første og hidtil eneste Grand Tour i form af Giro d'Italia.