Cykling

Fransk stjerne stopper sæsonen før planlagt og dropper monument

Julian Alaphilippe har set sig nødsaget til at droppe de sidste løb i sæsonen, da formen ikke er, hvor den skal være.

Det har været et yderst succesfuldt år for franske Julian Alaphilippe, der har hentet i alt 12 sejre i denne sæson.

Deceuninck-Quick Step-rytteren startede med at køre løb allerede i slutningen af januar, da han deltog i det argentinske etapeløb Vuelta a San Juan, hvor også han hentede to etapesejre.

Siden har sæsonen budt på sejre i blandt andet monumentet Milano-Sanremo, Strade Bianche samt førertrøje og to etapesejre i Tour de France. Men nu er det slut med at køre løb i 2019 for franskmanden.

- Jeg er virkelig ked af at fortælle jer, at jeg ikke kommer til at køre Milano-Torino og Lombardiet Rundt i denne uge, og at min utrolige sæson i 2019 er slut, siger Julian Alaphilippe til Deceuninck-Quick Steps hjemmeside.

- Jeg har arbejdet virkelig hårdt for at ramme topformen for tredje gang i år, efter jeg kørte klassikerne og Touren, men jeg vidste ved VM, at min form ikke er, hvor jeg gerne vil have den.

Julian Alaphilippe er blevet nomineret til årets bedste cykelrytter 'Velo d'Or' for sine resultater i år, hvor også Jakob Fuglsang og Mads Pedersen er blandt de nominerede.

Med en sæson, der nu er afsluttet, kigger franskmanden i stedet frem mod det, der venter til næste år.

- 2019 er et år, som jeg aldrig vil glemme. Jeg ville virkelig gerne være sammen med gutterne i Italien og give alt til holdet, men da jeg ikke kan det, giver det mening, at jeg starter min restitution nu for at være i den bedst mulige form til starten af næste år, forklarer Julian Alaphilippe.

Det italienske løb Milano-Torino køres onsdag, mens årets sidste monument Lombardiet Rundt køres på lørdag.