Cykling

Motorcykel sendte stjerner forkert vej: - Kostede os muligheden for sejren

En motorcykel kostede flere ryttere muligheden for at køre med om sejren i Tre Valli Varesine.

I det italienske endagsløb Tre Valli Varesine måtte Dan Martin, Alejandro Valverde, Vicenzo Nibali og en række andre favoritter se deres muligheder for at blande sig i kampen om sejren blive forpurret af arrangørerne.

Årsagen skal findes i en rundkørsel 15 kilometer før mål i Varese. Her var Martin, Valverde og Nibali alle del af en 13 mand stor forfølgergruppe, men en motorcykel tog dem forkert igennem rundkørslen og sendte dem på afveje.

- Det var uklart, hvor vi skulle hen. Arrangørerne sendte os i den forkerte retning, udtaler Daniel Martin efter løbet til Cyclingpro.

- Os ryttere kunne ikke gøre noget ved det her. Ruten var uklar. Ingen af os kendte til den rigtige vej.

Blev overbevist af motorcyklen

Efter lidt tid gik det op for de 13 ryttere i forfølgergruppen, at der var noget galt. De vendte om og kom tilbage til rundkørslen, men her havde de allerede mistet et minut.

Det tog den stærke gruppe ud af ligningen om sejren. Til stor frustration for blandt andet Vincenzo Nibali, som demonstrativt slog ud med armene, da han fandt ud af den noget groteske fejl.

- Uheldigvis kan det her ske, men det er virkelig bittert. Jeg troede faktisk, at vi var kørt forkert, men grundet motorcyklen blev jeg overbevist om, at det måtte være rigtigt, fortalte den tidligere Tour de France-vinder efter løbet til Cyclingnews.

En anden forfølgergruppe med blandt andet danske Jakob Fuglsang lykkedes dog at hente Luis Leon Sanchez, der lå alene i front med bare 700 meter til mål.

Her var Primoz Roglic den stærkeste og tog sin anden sejr på tre dage, efter Vuelta a España-vinderen ligeledes vandt Giro dell'Emilia.

Men ifølge Dan Martin så ville han og sine følgessvende have været med til at køre om sejren i Tre Valli Varesine, hvis ikke det var for deres afstikker fra ruten takket være motorcyklen i rundkørslen.

- Vi var en rigtig stærk gruppe. Jeg tror, der var kommet en rigtig god afslutning ud af, hvis vi ikke var kørt forkert, understreger Dan Martin overfor Cyclingpro.