Cykling

Flere ryttere har lykønsket mig, siger Quick Step-rytter efter knytnæveslag

Der opstod håndgemæng mellem Florian Sénéchal og Max Walscheid efter målstregen i Sparkassen Münsterland Giro. World Cycling Stats

Florian Sénéchal siger, at flere ryttere har applauderet, at han slog ud efter Max Walscheid i Münsterland Giro.

Deceuninck-Quick Steps Florian Sénéchal lod temperamentet løbe af med sig, da han havde passeret målstregen i Sparkassen Münsterland Giro, der blev kørt 3. oktober.

Franskmanden slog nemlig ud efter Team Sunwebs Max Walscheid, der var godt i gang med et interview med tyske WDR. Walscheid fik pludselig en knytnæve ind på hjelmen af Sénéchal, da han angiveligt mente, at det var Walschieds skyld, at der var et styrt 200 meter fra mål i det tyske endagsløb.

Quick Step-rytteren har efterfølgende undskyldt for episoden, men fortæller også, at der faktisk er flere ryttere, der har rost ham for, at han gav Sunweb-rytteren et slag på hjelmen.

- Reaktionen var ikke min, det var adrenalinen, der satte ind. Jeg var lige kommet tilbage fra et brækket kraveben, og jeg var bange. Jeg var heldig med, at jeg ikke kom til skade i styrtet, siger Sénéchal ifølge CyclingWeekly.

- Jeg betragter denne rytter som en ret farlig person, og en masse ryttere lykønskede mig for at slå ham. Men det er klart, at billedet af cyklingen og af mit hold ikke ser godt ud. Jeg vil ikke gøre det igen, og næste gang vil jeg køle ned, hvis der skulle ske noget lignende, fortsætter han.

Deceuninck-Quick Step har været ude at tage afstand til episoden og har også tildelt franskmanden en bøde.

- Deceuninck-Quick Step tolererer ikke Florian Sénéchals opførsel i slutningen af ​​Münsterland Giro. Sagen er blevet behandlet internt, og Florian er blevet idømt en bøde, som skal gå til en velgørenhedsorganisation, skriver holdet.

Det fremgik ikke, hvor stor en bøde Florian Sénéchal blev tildelt.

Frustration trods spurtsejr

Vredesudbruddet fra den franske rytter skyldtes en episode under opløbet. I den afgørende spurt skulle Florian Sénéchal køre leadout for Deceuninck-Quick Steps sprinter Alvaro Hodeg.

Missionen lykkedes, for den colombianske sprinter var hurtigst i spurten og henviste sprintstjernen Pascal Ackermann til andenpladsen.

Men da Florian Senechal havde kørt sit leadout, blev han 200 meter fra mål ramt af tyskeren Max Walscheid fra Team Sunweb og måtte dermed i tur i den våde tyske asfalt.

Efterfølgende endte de to cykelryttere kortvarigt i håndgemæng med hinanden, inden de omkringstående ryttere måtte skille dem fra hinanden.

Det franske knytnæveslag blev fanget på video, og bataljen mellem de to cykelryttere kan ses herunder: